Paikallisuutiset

Kokkola City Run liittyi vuodelle 2021 siirrettyjen urheilutapahtumien joukkoon

Koronaepidemian uusi aalto ja terveysriskit päätöksen taustalla.

Keplin hallitus ja Kokkola City Runin järjestelytiimi ovat päättäneet siirtää 11. syyskuuta pidettäväksi kaavaillun tapahtuman ensi vuoden kevääseen, perjantaihin 7.5.2021.

Neljännentoista kerran järjestettävän tapahtuman järjestämiseen liittyvät terveysriskit ja valtakunnallisesti kohonneet koronaluvut saivat järjestäjät vakavasti pohtimaan siirtopäätöstä uudelleen. Järjestäjät kävivät tiiviisti keskusteluja terveysviranomaisten kanssa tapahtuman turvallisesta järjestämisestä.

– Haluamme Keplinä toimia vastuullisesti, kunnioittaa tapahtumaan ilmoittautuneita kuntoilijoita ja työpaikkoja sekä estää koronatartuntojen mahdollisen leviämisen tapahtumassa. Teimme pitkään perusteellista työtä tapahtuman turvallisuuden eteen ja se opetti meille järjestäjinä paljon. Seurojen talkooväkeäkin olisimme saaneet tapahtuman läpivientiin riittävästi, kertoo järjestelytiimistäIlkka Tanttinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keplin varapuheenjohtajaReijo Alakoski huomauttaa, että myös maineriskit olivat esillä.

– Niillä olisi voinut olla vaikutuksia Keplin muuhunkin terveysliikunnan edistämiseen ja tapahtumajärjestämiseen, Alakoski toteaa.

– Harmillinen päätös mutta nyt se oli tehtävä, jotta pystymme tiedottamaan tapahtumaan ilmoittautuneita työpaikkoja ja osallistujia riittävän ajoissa. Lähtökohtaisesti työpaikkaryhmien ja tykyseteleillä maksaneiden osallistumisoikeudet siirtyvät ensi kevään tapahtumaan. Työpaikat voivat myös vaihtaa tarvittaessa osallistuvien henkilöiden nimiä ensi kevääksi.

City Runin järjestelytiimi tiedottaa ja ohjeistaa yksittäisten henkilöiden osallistumismaksujen mahdollisista palautuksista ja osallistumisoikeuksien siirroista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uutuutena lanseerattu hiihtotiimien haastekisa jää myös odottamaan ensi kevättä.

– Haastekisaan oli ilmoittautunut mukavasti kymmenkunta kolmihenkistä nais- ja miesjoukkuetta mm. Ilmajoelta, Pyhäjärveltä, Kruunupyystä, Kalajoelta, Haapavedeltä ja Kainuun Prikaatista, kertoo City Run -tiimistä tapahtumaa kehitellytPetri Harsunen.

Tapahtuman päätukijan ja suurimmat työntekijäjoukot tapahtumaan tuoneen Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtajaKim Biskop pitää järjestäjien päätöstä vastuullisena ja järkevänä.

– Luonnollisesti harmittaa mutta olemme ensi vuonnakin mukana. Nyt olisimme saaneet mukaan satakunta osallistujaa eli puolet vähemmän kuin normaali vuosina, Kim Biskop kertoo alueosuuskaupan suunnitelmista.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä