perjantai 27.1.2023 | 05:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haku kesän näköalapaikoille on alkanut – Keskipohjanmaa ja alueen paikallislehdet etsivät innostuneita ja kunnianhimoisia kesätoimittajia ja kuvaajaa kehittymään ja kehittämään

Eetu Kupulisoja
Ke 11.1.2023 klo 13:00

Kesän parhaat paikat jaetaan nyt. Näin voi sanoa, sillä Hilla Groupin kesätyöhaku on alkanut.

Hilla Group palkkaa tulevaksi kesäksi eri toimintoihin yhteensä 35–40 kesätyöntekijää Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueille. Heistä 24 on kesätoimittajia ja -valokuvaajia.

Pohjanmaalla kesätoimittajia palkkaavat Keskipohjanmaa, Kokkola-lehti, Haapavesi-lehti, Pietarsaaren Sanomat, Kalajokiseutu, Lestijoki, Nivala-lehti, Perhonjokilaakso, Selänne sekä Kalajokilaakso ja Kalajaska.

Keskipohjanmaahan haetaan kesäksi myös urheilutoimittajaa ja valokuvaajaa.

– Meille palkataan pääasiassa nuoria alan opiskelijoita, mutta joskus myös kotiseudulla kesää viettäviä konkareita. On tärkeää, että jokainen kesäihminen saa turvallisen ja laadukkaan kesätyöpaikan, jossa valmennetaan sekä kesän työtehtäviin että alalle ylipäätään, sisältöjohtaja, Keskipohjanmaan päätoimittaja Tiina Ojutkangas sanoo.

Hilla Groupin henkilöstöpäällikkö Miia Nurmela haluaa nähdä kesällä kivoja uusia työkavereita, sillä kesäväki tuo aina piristysruiskeensa työyhteisön.

– Toimituksiin haetaan innostuneita tyyppejä, joilla on omaa näkemystä mediasta. Yhteistyökyky, sosiaaliset taidot ja idearikkaus ovat myös tervetulleita. Vaadimme ajokorttia kesätoimittajilta juttukeikkojen vuoksi, Nurmela kertoo.

Tiina Ojutkankaan filosofia on, että kesätöihin palkataan joka vuosi sekä aiempaa kokemusta omaavaa väkeä että myös ensikertalaisia.

Hän korostaa, että Hilla Groupilla on mediatalona oma vastuunsa olla mahdollistamassa nuorille toimittajille ensimmäisiä alan työpaikkoja.

– Arvostan itse todella paljon sellaista asennetta, että töissä halutaan kehittyä ja kehittää. Aktiivinen meininki, jossa innostus ja kunnianhimo yhdistyvät. Mielellään myös me opimme kesätyöntekijöiltä, Tiina Ojutkangas alleviivaa.

Kesätyöntekijöiltä sisältöjohtaja odottaa, että jokaisella on valmiudet tehdä videoita, julkaista sosiaalisessa mediassa ja tehdä lisäksi juttuja myös kirjoittamalla. Hyvä yleissivistys ja alan perustiedot ovat välttämätön lähtökohta.

Hänen mukaansa monet entiset kesätoimittajat ovat kehuneet ennen kaikkea toimituksen ilmapiiriä – ja vilkasta huonoa huumoria.

Myös Miia Nurmela suitsuttaa työyhteisöä.

– Tarjoamme loistavan mahdollisuuden päästä osaksi suurta mediaperhettä, osaksi innostunutta työyhteisöä. Meillä on tekemisen meininkiä ja yhtään liikaa kehumatta, mahtavat työkaverit.

Maakuntalehden lisäksi kesätoimittajia haetaan paikallis- ja kaupunkilehtiin. Kalajokiseudun päätoimittaja Annika Tiitto lupaa, että paikallislehdessä pääsee toteuttamaan itseään: kaikki ideat otetaan vastaan ja uutta kokeillaan rohkeasti.

– Työ paikallislehdessä on joustavaa, ihmisläheistä ja erittäin monipuolista. Paikallislehdessä pääsee tekemään uutisia, tapaamaan mielenkiintoisia henkilöitä ja vierailemaan erilaisissa tapahtumissa. On urheilua, reportaaseja, kulttuuria, henkilöjuttuja, kolumneja, somea, taittoa, videoita, valokuvaamista ja livelähetyksiä, Tiitto luettelee.

Paikallislehdessä jokainen päivä on Tiiton mukaan erilainen. Keikat yllättävät ja antavat ja opettavat paljon.

– Ja mikä parasta: sisältöjä tehdään paikallisille ihmisille, joten ne ovat alueellaan erittäin tärkeitä ja luettuja. Jos haaveilee työstä media-alalla, paikallislehti on erittäin hyvä ja arvostettu ponnahduslauta kohti uusia haasteita.

Kalajokiseutuun etsitään idearikasta, luotettavaa, yhteistyökykyistä, täsmällistä ja tunnollista kesätoimittajaa, joka on valmis oppimaan uutta. Päätoimittajan mukaan työtä tehdään tosissaan, mutta rennolla otteella.

Monipuolisia työtehtäviä alusta alkaen

Eetu Kupulisoja

Monipuolisuus ja luottamus. Nämä ovat keskeisiä asioita, jotka Hilla Groupin työntekijät muistavat omista kesätöistään.

– Olin ajatellut, että kesähenkilöt eivät saa kovin vaikeita työtehtäviä, mutta kyllä tehtävien kirjo oli valtavan laaja heti alussa. Kesätyöt antoivat hyvän käsityksen alasta ja vahvistivat, että tämä on sitä hommaa, mitä haluan tehdä, sisältöjohtaja, Keskipohjanmaan päätoimittaja Tiina Ojutkangas muistelee.

Kalajokiseudun päätoimittaja Annika Tiiton ensimmäinen kesäpesti oli Nivala-lehdessä. Tiitto kokee, että hän sai alusta asti tehdä hyvin monipuolisia juttuja ja toteuttaa myös omia ideoitaan.

– Voin rehellisesti sanoa, että opin paikallislehden kesätoimittajana paljon enemmän kuin koulun penkillä.

Henkilöstöpäällikkö Miia Nurmelan kokemukset eivät ole media-alalta, mutta lämpimiä ne ovat siitä huolimatta.

– Mahtavia muistoja, muun muassa tonttulakki päässä eläinpuistossa keskellä hienointa kesää sain nauttia lasten riemusta tai kohdata ihmisiä leirintäalueen vastaanotossa ja kioskin myyjänä. Arvostan edelleen jokaista paikkaa ja jokaista kesää siitä työkokemuksesta, jonka sain.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.