Paikallisuutiset

Pietarsaaren kirjasto tuttu uudelle johtajalle: Marina Sandström siirtyy Vöyriltä uuteen virkaansa helmikuun puolivälissä

Marina Sandström on johtanut Vöyrin kirjastoa vuodesta 2013 lähtien.
Marina Sandström on johtanut Vöyrin kirjastoa vuodesta 2013 lähtien. Kuva: Picmi/Marie Lillhannus

Vöyrin nykyinen kirjastonjohtaja, filosofian maisteriMarina Sandström on valittu Pietarsaaren informaatio- ja kirjastopalvelupäälliköksi. Valinnan teki Pietarsaaren sivistyslautakunnan kulttuuri- ja vapaa-aikajaosto maanantaina.

– Olen todella iloinen ja onnellinen. Pietarsaaren kirjasto oli minun ensimmäinen työpaikkani valmistuttuani, Marina Sandström kertoo.

Hän on viimeiset yhdeksän vuotta työskennellyt Vöyrin kirjaston johdossa. Sitä ennen alan kokemusta 36-vuotiaalle Sandströmille on kertynyt lyhyemmillä jaksoilla myös Mustasaaren kirjastossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pedersörestä kotoisin oleva Sandström asuu miehensä ja kahden lapsensa kanssa Mustasaaressa.

”Pietarsaaren kirjaston henkilökunta on erittäin osaavaa, ja olen iloinen päästessäni siihen mukaan.” Marina Sandström Tuleva informaatio- ja kirjastopalvelujen päällikkö

– Aivan alkuvaiheessa varmasti käyn sieltä töissä, mutta harkitsemme muuttoa Pietarsaaren seudulle. Miehenikin on Pedersörestä kotoisin.

Tulevasta toimenkuvastaan hän ei vielä osaa lausua tarkemmin, mutta arvioi sen sisältävän paljolti samoja asioita kuin mistä hän on vastannut nykyisessäkin työssään.

– Tunnen Pietarsaaren kirjaston ja sen henkilökunnan hyvin. Se on erittäin osaavaa, ja jokaisella on oma erikoisalueensa. Siitä syntyy hyvä yhtenäisyys. Olen erittäin iloinen päästessäni siihen mukaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Omaksi ohjenuorakseen hän muotoilee, että kirjaston on katsottava aina eteenpäin.

Hän aloittaa virassa todennäköisimmin helmikuun puolenvälin paikkeilla.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden päällikköPäivi Rosnell kertoo, että uusi virkanimike pitää sisällään myös toimialan sisäisen ja ulkoisen viestinnän kehittämistä.

– Jo edellisen kirjastonjohtajan ajatus oli, että virkaan voitaisiin yhdistää informaatiopuolen kehittäminen. Toimialan strategiassa puhutaan paljon yhteistyöstä ja viestinnästä. On tärkeää, miten viestimme tulevaisuudessa, että asiakkaat ja kaupunkilaiset tavoittavat meidät. Tämä liittyy kirjaston tehtävään demokratia-ajattelun puitteissa, Rosnell sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hänen mukaansa virkaan valikoitui haastattelujen jälkeen vahvin ehdokas, jolla on myös johtamisen kokemusta.

– Meille on tulossa hyvä tyyppi.

Virkaa haki seitsemän henkilöä, joista kuusi täytti myös koulutuksensa puolesta kriteerit. Kolmea hakijaa haastateltiin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä