perjantai 2.12.2022 | 12:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Harry Backström eroaa Pedersören seurakunnasta– Konsistori hyväksyi Harry Backströmin hakemuksen pappiskollegion jäsenyydestä

Minna Mustonen
To 24.11.2022 klo 16:27

Pedersöre

Harry Backström on hyväksytty papiksi ja Lähetyshiippakunnan pappiskollegion jäseneksi. Päätös tehtiin torstaina Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan kokouksessa.

– Tästä seuraa kohdaltani kaksi asiaa. Luovun tästä päivästä lähtien pappisoikeudestani Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa, mukaan lukien jäsenyyteni Porvoon hiippakunnan pappiskollegiossa. Päätän myös jäsenyyteni Pedersören seurakunnassa tästä päivästä eli 24.11. lähtien, hän toteaa.

Valtiotieteiden maisteri, teologian tohtori, pastori ja maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti siteeraa tiedotteessaan Raamatunjaetta: "Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin, että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää ja hänen mielestään täydellistä."

Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta, lyhyesti sanottuna Lähetyshiippakunta, on Luther-säätiön ja eräiden muiden hengellisten yhteisöjen perustama itsenäinen luterilainen kirkko. Sen toimintaa ohjaa oma hiippakuntajärjestys ja hallintoasioita toteuttaa hiippakuntaneuvosto.

Lähetyshiippakuntaan kuului vuonna 2021 39 seurakuntaa, joissa on yli 2000 jäsentä. Lähetyshiippakuntaa johtaa piispa yhdessä hiippakunnan toimielimien kanssa Lähetyshiippakunta perustettiin vuonna 2013.

Lähetyshiippakunnan taloudellisena ja oikeudellisena taustayhteisönä toimii Suomen Luther-säätiö.

#