tiistai 4.10.2022 | 10:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

UPM:n Pietarsaaren sellutehdas ja saha avasivat haun oppisopimusohjelmiin – Opiskelijoille maksetaan palkkaa opiskeluajalta

Tapio Lehtinen
Ti 6.9.2022 klo 10:17 | päivitetty ti 10:26

UPM:n Pietarsaaren sellutehdas ja Alholman saha ovat käynnistäneet haut uusiin oppisopimusohjelmiin. Hakemuksia otetaan vastaan 3.10. saakka. Ohjelmat alkavat pääsääntöisesti joulukuun 2022 alussa.

Ammattitutkintoon valmistavat koulutusohjelmat kestävät noin kaksi vuotta ja koostuvat käytännön työstä ja teoriaopinnoista. Teoriakoulutukset pidetään lähiopetuksena tai virtuaalisesti.

Sellutehtaan ohjelma valmistaa monipuolisiin sellun tuotannon tehtäviin ja sahan ohjelma mekaanisen sekä sähkö- ja automaatiokunnossapidon tehtäviin.

Fakta

UPM Pietarsaari

UPM:n Pietarsaaren tehtaat muodostavat biometsäteollisuuden keskittymän.

Pietarsaaressa valmistetaan sellua, sahatavaraa ja energiaa.

Alueella sijaitsee myös UPM Metsän Pohjoisen alueen puunhankinnan konttori.

UPM:llä Pietarsaaressa työskentelee noin 340 henkilöä.

Koulutusyhteistyökumppanina toimivat Saimaan ammattiopisto Sampo ja Taitotalo. Kouluttajina toimivat UPM:n omat asiantuntijat ja ulkopuoliset koulutuksen ammattilaiset.

Opiskelijoille maksetaan palkkaa oppisopimusohjelman ajalta. Heidät valitaan ja koulutetaan aina sillä ajatuksella, että he työllistyisivät koulutusta vastaaviin tehtäviin UPM:llä.

Pietarsaaren lisäksi oppisopimusohjelmia on aukaistu myös UPM:n Jämsänkosken, Rauman, Valkeakosken, Lappeenrannan ja Kouvolan sellu- ja paperitehtailla, Juupajoen ja Lappeenrannan sahoilla sekä Joensuun vaneritehtaalla.

Ensimmäisen kerran oppisopimuskoulutettavia otetaan myös UPM Raflatacin Tampereen tarralaminaattitehtaalle. UPM rekrytoi tänä syksynä yhteensä yli 100 opiskelijaa oppisopimusohjelmiinsa.

UPM:n oppisopimusohjelmiin ja koulutettavien kokemuksiin voi tutustua UPM:n verkkosivuilla.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.