lauantai 13.8.2022 | 02:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

”Ei tämä tietenkään tähänkään jää”: Open Airin järjestäjä kertoo aikovansa selvittää, mitä tapahtui – Lippurahojen palauttamisen on määrä alkaa keskiviikkona

Kristian Sundqvist
Ti 2.8.2022 klo 18:00

Alkuperäisen alkamisaikansa jälkeen viime perjantaina peruuntuneen Pietarsaari Open Air -suurtapahtuman jälkipyykki jatkuu. Tapahtumajärjestäjä RH-Entertainment tiedotti perjantaina tuoreeltaan, että kaikki tapahtumaan lipun ostaneet saavat keskiviikosta 3. elokuuta lähtien rahansa takaisin täysimääräisesti ja palvelupalkkioineen.

RH-Entertainmentin toimitusjohtaja Riki Huhtala, kuinka pian asiakkaat voivat odottaa saavansa rahansa?

– Lippupiste ja NetTicket ovat ne kaksi lippuvälittäjäämme ja heille on mennyt tiedot tästä asiasta. Heillä on sitten omat proseduurinsa, että miten palauttavat. Minun käsitykseni mukaan heidän pitää ne [lippurahat] palauttaa mahdollisimman pian, näin se menee.

Tapahtuman peruuntumisen syynä oli esiintymislava, joka ei täyttänyt turvallisuusvaatimuksia. Puutteita ei saatu perjantain aikana korjattua. Mitä selvittelyjä ja jälkipyykkiä RH-Entertainment aikoo asian tiimoilta tehdä?

– Onhan se päivänselvä homma, että käydään perinpohjaisesti läpi, että mitä on tapahtunut ja miksi. En osaa nyt tarkemmin sanoa, mutta ei tämä tietenkään tähänkään jää.

Työt lavan parissa aloitettiin keskiviikkona. Koska RH-Entertainmentin paikalla ollut edustaja totesi lavan puutteet?

– Perjantaiaamun aikana se huomattiin ja yhteinen päätös oli, että paikalle pitää kutsua viranomaistarkastaja. Ja tehtiin tiettyjä korjaustöitä, mutta aika loppui kesken. Tämä on puhdasta faktaa, Huhtala sanoo.

Halvimmat liput maksoivat noin 70 euroa ja tapahtumaan oli jo sitä edeltävällä viikolla järjestäjän mukaan myyty yli 3000 lippua.

Nopea laskutoimitus kertoo, että järjestäjältä olisi jäänyt saamatta ainakin runsaan 200 000 euron verran jo ostettujenkin lippujen tuloja. Toisaalta kulut toteutuivat täysimääräisinä. Miten isosti tappio RH-Entertainmentia kirpaisee?

– En viitsi kommentoida, mutta kaikki varmaan ymmärtävät, että nämä [Deep Purple, Uriah Heep ja Accept] ovat isoja ulkomaalaisia bändejä, Riki Huhtala sanoo esiintyjien kalleuteen viitaten.

Voiko järjestäjä suojautua tällaisilta tapauksilta vakuutuksella?

– Vakuutusyhtiöt eivät enää myönnä [peruuntumisvakuutuksia], ne ovat pandemian takia vetäneet hanat kiinni tällaisten osalta. Edes esimerkiksi myrskyn varalle ei enää saa [vakuutusturvaa].

RH-Entertainmentin mahdollinen ahdinko ei ehkä Pietarsaaressa valtavasti empatiaa herätä. Mitä terveisiä Riki Huhtala haluaisi lähettää pietarsaarelaisille?

– Eihän me voida olla muuta kuin todella pahoillamme, että näin on tapahtunut. Enkä lähde mitenkään vyöryttämään syytä kenenkään niskaan, mehän olemme päävastuullinen järjestäjä.

– Eihän tällaista kukaan haluaisi, varmaan kaikkein vähiten me järjestäjät, siis ihan näiden talousasioidenkin vuoksi. Aika siinä loppui kesken, ei voi mitään.

#