lauantai 13.8.2022 | 03:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Yrittäjä luottaa malttiin ja yhteistyöhön FantaSean kehittämisessä: Uusi nimi pian julki ja brändäys voi alkaa. Tennis- ja padelkentille lupa vetämässä: ulkokentät tulevat vanhan maauimalan paikalle

Pirkko Högkulla
Ti 12.7.2022 klo 15:30

Pietarsaari

Hiljaista on FantaSean pihalla, mutta kulisseissa kuhisee senkin edestä. Vanhan maauimalan uutta tulemista valmistellaan matkailijoiden ja paikallisten asukkaiden iloksi yrittäjä Anders Sandlinin luotsauksessa. Hänen edustamansa Fastighets Ab Kvarnen Kiinteistö Oy otti keväällä alueen hoitaakseen kymmeneksi vuodeksi eteenpäin, sopimukset ovat voimassa vuoden 2031 loppuu.

– Pian julkistetaan uusi nimi ja paikan brändäys voi alkaa. Sitten pystytetään ulkokentät padelin ja tenniksen pelaamiseen ja käynnistellään uuden huoltorakennuksen lupaprosessia.

Sandlin kuvaa alueen kehittämisessä ja pyörittämisessä olevan maltin lisäksi valttia laaja-alainen yhteistyö eri toimijoiden kesken.

– Miksi sitoa rahaa toimintoihin, jotka voi ostaa ulkopuolelta.

Investoitavaa yrittäjälle itselleenkin silti jää.

– Oma osuuteni on karkeasti arvioiden noin 300 000 euroa tässä vaiheessa.

Summaan sisältyvät uusi huoltorakennus ja kolme siirreltävää asuinmökkiä leirintäpuolta vahvistamaan: toiminnan ydin liittyy jatkossa leirintämajoitukseen.

– Kuitukaapeli on jo asennettu. Toimenpidelupa padel- ja tenniskentälle on vetämässä. Jos ja kun se saadaan, voi kenttien pystytys alkaa ja pallo lentää mahdollisesti jo ennen loppukesää.

– Ensitöiksi tehdään tietenkin uudelle nimelle omat kotisivut ja luodaan varausjärjestelmä, joka palvelee sekä leirintäaluetta että tennis- ja padelkenttien varauksia.

Vanha respa pysyy respana ja siihen keskitetään kenttien ja leirintäalueen paikkojen varausjärjestelmä ja pelivälineiden vuokraus. - Kahvila voi tulla kylkeen, kertoo Anders Sandlin.
Pirkko Högkulla

Ruhtinaallisella neljän hehtaarin tontilla riittää tilaa alueen jakamiseen toiminnallisesti kahtia.

Ristikarinlahden puolelle keskittyy leirintä vaunupaikkoineen, huoltorakennuksineen ja siirreltävine asuinmökkeineen. Kittholman rannan puoleiselle piha-alueelle sijoittuvat puolestaan erilaiset aktiviteetit. Padelin ja tenniksen lisäksi suunnitelmissa on jalkapallo- ja rantalentopallokenttä.

– Yksi kiehtova ajatus on saada lisäksi minigolf muuttamaan tänne, mikäli Pursisalmen alueella aletaan rakentaa, Sandlin pohdiskelee.

Yksi tenniskenttä ja kolme padel -ulkokenttää nousevat entisen maauimalan paikalle vanhan sauna/suihkurakennuksen sekä vastaanottorakennuksen edustalle. Kentät ovat lasiseinäisiä ja ne toimivat ovikoodilla. Kenttäpuolen hoitavat Peter ja Lasse Strömberg ja Toni Pelkonen oman firmansa kautta.

– Vanhat sauna- ja suihkutilat kunnostetaan palvelemaan pelaajia kesäkautena. Vanha respa pysyy respana ja siihen keskitetään kenttien ja leirintäalueen paikkojen varausjärjestelmä ja pelivälineiden vuokraus. Kahvilatoiminta voi tulla kylkeen.

Uudeksi huoltorakennukseksi tulee ympärivuotista käyttöä kestävä talo pyörien päällä. Siihen sijoittuvat mm. suihkut, vessat ja keittiö leirintäalueen asukkaille.

– Uusi huoltorakennus on tontilla toiveiden mukaan loppusyksystä. Siirrettävien kiinteistöjen toimitusaika on 3-4 kuukautta. Ne tehdään Puolassa.

Sauna tulee huoltorakennuksen lähelle, mikäli löylyttely toteutuu alueen sisällä.

– Toinen vaihtoehto on keskustella kaupungin kanssa saunan sijoittamisesta Kittholman rannalle, jolloin se palvelisi talviuimareita hyvin, Sandlin huomauttaa.

Myös vesiurheilu istuu yrittäjän konseptiin.

– Vesiskoottereita ja kanootteja vuokraava taho tulisi itsenäisesti pyörittämään toimintaansa paikan päällä.

Taustaltaan 41-vuotias Anders Sandlin on pietarsaarelaisen yrittäjäperheen kasvatti. Jugend Home Hotelin kuvioissa hän ehti olla mukana kymmenen vuotta.
Pirkko Högkulla

Taustaltaan 41-vuotias Anders Sandlin on pietarsaarelaisen yrittäjäperheen kasvatti. Jugend Home Hotelin kuvioissa hän ehti olla mukana kymmenen vuotta. Hän omisti 40 % yhtiöstä, joka myi osakekannan luotolaisravintola Strandikselle vuonna 2019.

– Enimmäkseen hoidin respaa, valmistin myös aamiaista ja työskentelin baarissa.

Sormi ei siis mene ihan heti suuhun asiakaspalvelussa.

– Kokemuksesta tiedän mitä resursseja vaaditaan vaikkapa asiakaspalvelun pyörittämiseen.

Aikoinaan Sandlin opiskeli valtiontieteitä ja historiaa. Opinnot jäivät kun yritysmaailma vei.

FantaSeahin liittyvän julkisuuspaineen yrittäjä ymmärtää; tarkasti seurataan ja herkästi kommentoidaan mitä alueella tapahtuu - ja ei tapahdu.

Harteille sijoitetun kuorman kantamista keventää yrittäjän oma vahva usko alueeseen ja sen tulevaisuuteen.

– Edetään kaikessa rauhassa, ajatuksella, ja kehitetään toimintoja laajalla yhteistyöllä.

Yksi vaihtoehto on keskustella kaupungin kanssa saunan sijoittamisesta Kittholman rannalle talviuimareitakin palvelemaan.

#