maanantai 4.7.2022 | 06:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Väärään suuntaan ajaminen vaaraksi lapsille – Vanhan sataman uuden aktiviteettipuiston myötä olisi entistä tärkeämpää, että Kittholmassa noudattaisiin liikennesääntöjä

Kristian Sundqvist
Ke 22.6.2022 klo 05:45

Pietarsaarelainen Jari Kalliosaari otti PS:n toimitukseen yhteyttä epäkohdassa, jonka osalta ei omien sanojensa mukaan voinut olla aktivoitumatta.

– Kuinka antaisi anteeksi itselleen, jos jonkun lapsi jäisi auton alle asiassa, jonka on itse huomannut, mutta ei ole tehnyt mitään?

Kyse on Vanhan sataman eli Kittholman metsän kiertävästä Vanhanhaminantiestä, jota pitkin kuljetaan muun muassa ravintola Pavikselle, hiekkarannalle sekä alueen kiinteistöille.

Kaksisuuntainen liikenne on tiellä sallittua Vanhanhaminatien pohjoisemman (eli vanhan Ristikarin koulun läheisen) alkupisteen ja Paviksen risteyksen välillä. Sen jälkeen tie on moottoriajoneuvojen osalta yksisuuntainen niin, että Paviksen kohdalta ei saa etelään ajaa.

– Kun olin viime keskiviikkona ja torstaina uimarannalla ja tuossa uudessa puistossa lasteni kanssa pari tuntia kerrallaan, niin autoja kaahasi väärään suuntaan vaikka kuinka monta, Kalliosaari hämmästelee.

Moottoriajoneuvoilla ajo kielletty -merkki on näkyvästi kohdillaan hieman Paviksen risteyksen jälkeen.

– Voiko olla, että sitä ei nähdä, Kalliosaari pohtii.

– Olen tehnyt asiasta poliisille liikennevalvontapyynnön netissä, jos haluavat tutkia asiaa, Kirjurintiellä Oinaansaaressa asuva Kalliosaari jatkaa.

Asian tekee erityisen ajankohtaiseksi mainittu uusi aktiviteettipuisto, joka houkuttelee paikalle lapsia ja lapsiperheitä. Esimerkiksi maanantaina heti aamusta kävi puistossa melkoinen vilinä, vaikkei se ole vielä edes täysin valmis.

Väärään suuntaan ja mahdollisesti liian kovalla vauhdillakin katveesta lähestyvä ajoneuvo muodostaa jopa kuolemanvaaran. Pysäköinti kun tapahtuu tien rannan puoleisella laidalla, jota kiellettyyn suuntaan porhaltava auto siis kapealla tiellä ajaa.

Kalliosaaren mukaan tilanteessa voisivat auttaa betoniporsaat tai muu este, joka konkreettisesti osoittaisi, että tästä ei saa ajaa. Kukaan ei voisi teoriassakaan perusteella ajoaan sillä, ettei ole havainnut moottoriajoneuvolla ajo kielletty -merkkiä.

Oma lukunsa on, että ainakaan maanantaina ei Vanhanhamintantien kahdensuuntaisen osan alkupisteessä ollut liikennemerkkiä, joka olisi osoittanut, että tietä ei tuohon suuntaan pääse ajamaan ympäri.

#