tiistai 24.5.2022 | 21:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Neljännet koronarokotukset laajenevat Pohjanmaalla

Anne Mattila
Pe 13.5.2022 klo 10:21

Pohjanmaan hyvinvointialueella on ryhdytty tarjoamaan neljänsiä koronarokotteita ikäihmisten järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä oleville. Neljänsiä rokoteannoksia suositellaan ennestään kaikille 80 vuotta täyttäneille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville ja 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille.

– Neljännen rokotuksen kohderyhmää laajennetaan asteittain. Toivomme, että mahdollisimman moni kohderyhmiin kuuluva ottaa neljännen annoksen, kun oma vuoro tulee. Tehosterokote antaa hyvän suojan vakavaa koronatautia vastaan, sanoo johtajaylilääkäri Peter Nieminen.

Neljäs rokote voidaan antaa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut kolme kuukautta. Koronataudin sairastanut ja kolme rokotetta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta.

Kotihoidon tai omaishoidon piirissä olevien iäkkäiden asiakkaiden rokotukset hoituvat kotihoidon kautta, jolloin rokotus tullaan antamaan kotiin. Kotihoidon piirissä olevien iäkkäiden, omaishoidon asiakkaiden tai heidän omaishoitajiensa ei tarvitse itse varata rokotusaikaa.

Rokotus tarjotaan myös samassa taloudessa asuville omaishoitajille. Omaishoitajat voivat hakeutua rokotukseen varaamalla ajan omaan rokotuspisteeseen sähköisesti tai puhelimitse kuntakohtaisten ohjeiden mukaisesti.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.