tiistai 24.5.2022 | 20:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hilla Groupin tilinpäätös päätyi plussalle – toimitusjohtaja Mikko Luoma pitää tilinpäätöstä olosuhteisiin nähden tyydyttävänä

Tapio Lehtinen
To 21.4.2022 klo 20:40 | päivitetty to 21:00

Lehtipainotoimintaan, sanomalehtien julkaisuun ja verkkopalveluihin keskittyvä mediakonserni Hilla Group piti historiansa ensimmäisen yhtiökokouksen uudella nimellään. Yhtiökokous järjestettiin Kokkolassa.

Viime vuoden maaliskuussa KPK-Yhtiöt osti Suomalainen Lehtipaino Oy:n ja nousi samalla mediatalona uuteen kokoluokkaan. Konsernin toimialue laajeni perinteiseltä toimialueelta myös Kainuun ja Lapin alueille, ja kattaa nyt lähes koko pohjoisen Suomen alueen.

Hallituksen puheenjohtaja Vesa Kaunisto piti avauspuheenvuoron.
Clas-Olav Slotte

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Vesa Kaunisto kuvasi avauspuheenvuorossaan tilikautta poikkeuksellisen tapahtumarikkaaksi.

– Toimintoihin vaikutti viime vuonna vahvasti edelleen koronapandemia ja liiketulos jäi lievästi negatiiviseksi, mutta konsernin kokonaistulos oli varsin tyydyttävällä tasolla, sanoi Kaunisto.

Konsernin liikevaihto tilikaudella oli 39,4 miljoonaa euroa. Liikevoitto jäi 0,35 miljoonaa euroa tappiolliseksi, mutta erityisesti Arena Partners Oy:lta saadun osingon ansiosta tulos osoitti lopulta voittoa 2,87 miljoonaa euroa.

Viime vuoden jälkimmäisellä puoliskolla kustannukset lähtivät voimakkaaseen nousuun.

Tilikauden päättymisen jälkeen kustannusten nousu on kiihtynyt voimakkaasti Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa ja länsimaiden asetettua pakotteita Venäjälle.

Kustannusten nousu painottuu edelleen voimakkaasti energiaan, mikä heijastuu muihinkin kustannuksiin.

UPM:n ja Paperiliiton välinen lakko on vaikeuttanut suuresti paperin saatavuutta koko Euroopassa. Suomessa lakko on pysäyttänyt sanomalehtipaperin tuotannon kokonaan.

– Jo ennen lakkoa paperin saatavuus oli heikko, ja lakko on pahentanut tilannetta voimakkaasti ja nostanut paperin hinnan yli kaksinkertaiseksi vuodentakaiseen verrattuna, sanoi Kaunisto.

Fakta

Hilla Group

Hilla Group Oyj (vuoteen 2021 KPK Yhtiöt Oyj) on vuonna 1917 perustettu lehtipainotoimintaan, sanomalehtiien julkaisuun ja verkkopalveluihin keskittyvä mediakonserni.

Julkaisee useita sanomalehtiä, pitää yllä verkkopalveluja sekä harjoittaa paino-, jakelu-, kiinteistö- ja julkaisutoimintaa.

Hilla Groupin julkaisemat sanomalehdet ilmestyvät Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa.

Hilla Groupin julkaisemat sanomalehdet ilmestyvät Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa
Clas-Olav Slotte

ToimitusjohtajaMikko Luoma sanoi katsauksessaan, että tilikauden tulos oli olosuhteisiin nähden tyydyttävä.

– Alarivissä oleviin numeroihin olen tyytyväinen, mutta sen yläpuolella olevissa numeroissa riittää vielä tekemistä. Laajentuneen konsernin ensimmäinen vuosi oli kuitenkin hyvä ja rohkaiseva, sanoi Luoma.

Oma pääoma on edelleen hyvin vahva, 25 miljoonaa euroa. Vahva kassa auttaa selviämään tulevaisuuden investointitarpeista.

Hilla Groupilla on kolmisenkymmentä toimipistettä, pääosin lehtien toimituksia.

– Meillä ei ole aikomusta keskittää toimituksellista työtä johonkin tiettyyn pisteeseen. Pidän tärkeänä arvona sitä, että läsnäoloa on vahvasti pohjoisessa Suomessa. On mahdollista, että alue laajenee, mutta tämä ei ole ennuste eikä lupaus, sanoi Luoma.

Hilla Groupilla on kaksi lehtipainoa, Kokkolassa ja Kajaanissa.

– Molemmat painot ovat hyvässä iskussa ja työtilanne on hyvä. Elokuussa saimme tärkeän sopimuksen, kun Ilkka-yhtymä päätti painattaa tuotteensa Botnia Printissä. Lähes kaikki Pohjanmaalla säännöllisesti ilmestyvät lehdet painetaan meidän painossamme.

Toimitusjohtaja Mikko Luoma ja yhtiökokouksessa puheenjohtajana toiminut Reijo Alakoski.
Clas-Olav Slotte

Emoyhtiön jakokelpoiset varat ovat lähes 17 miljoonaa euroa. Osinkojen jakoon käytetään 563 000 euroa eli 1,40 euroa osaketta kohti. Loput 16,3 miljoonaa euroa jätettiin omaan pääomaan.

Seuraavat yhtiön hallituksen jäsenet jatkavat seuraavalle tilikaudelle: Vesa Kaunisto, Sari Puutio, Tapio Savola, Heikki Wilén, Anu Haapasalo ja Matti Sarén.

Yhtiökokouksessa lanseerattiin myös Hilla Groupin uusi brändi.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.