torstai 27.1.2022 | 00:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Puutteellisesti tuetut vaalimainostelineet kaatuivat tuulessa – ohikulkija loukkaantui Pietarsaaressa

Pentti Höri
Ke 12.1.2022 klo 16:17

Vaalimainostelineiden kaatuminen tuulessa johti ohikulkijan loukkaantumiseen Pietarsaaren Kävelykadulla keskiviikkona.

Tapaus sattui noin klo 13 aikaan. Silminnäkijähavaintojen mukaan navakka tuulenpuuska tarttui ensin yhteen neljästä taulusta koostuvaan elementtiin ja kaatoi sen, ja heti perään kaatui toinen samanlainen teline rivin länsipäästä.

Paikalla ollut henkilö jäi kaatuvan elementin alle ja loukkasi itseään. Tilanteeseen kutsuttiin ambulanssi, joka toimitti loukkaantuneen hoitoon.

Vaalimainostelineet ovat Pietarsaaren kaupungin pystyttämiä ja vastuulla. Vt. kaupunkikehitysjohtaja Harri Kotimäki kertoo tilanneensa pystytyksen kaupungin tukipalveluyritys Alertelta tavalliseen tapaan.

Telineet on suunniteltu käytettäviksi niihin kuuluvien betonipainojen kanssa, jotka asetetaan teräsjalustojen päälle. Yhteisvirityksen kuuluisi estää telineen kaatuminen. Nyt Kävelykadun telineissä ei ollut lainkaan painoja.

Ne saatiin paikoilleen noin parin tunnin kuluttua tapahtuneesta.

Kotimäki myöntää, että pystytyksessä on tapahtunut ilmeinen virhe.

– Näitä samoja telineitä on käytetty vuodesta toiseen. Tämän pitäisi olla tuttua, mutta ainahan voi olla, että on laitettu uusi henkilö asialle. On vaikea tässä vaiheessa sanoa, onko ohjeistus jotenkin pettänyt. Jokin tietokatkos on sattunut jossakin. Valitamme tapahtunutta.

Mikäli virallinen vaaliteline kaatuu ja joku kärsii vahinkoa, marssijärjestys on Harri Kotimäen mukaan selvä.

– Ne ovat kaupungin telineitä. Mahdollinen korvausvaatimus osoitetaan kaupungille, ja me käsittelemme sen sitten täällä.

#