lauantai 13.8.2022 | 03:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pietarsaaren Matkahuollossa vaihtuu vahtivuoro: Uutena asiamiehenä aloittaa sisustusalan yrittäjä Petra Rintaniemi

Pirkko Högkulla
Ti 11.1.2022 klo 20:30

Pietarsaari

Matkahuollon asiamies vaihtuu Pietarsaaressa. Uutena asiamiehenä aloittaa pietarsaarelaisyrittäjä Petra Rintaniemi 31. tammikuuta. Mukanaan bussiasemalle Jaakonkadulle hän tuo laattoja, tapetteja, saunalasituksia ja mm. lattiamateriaaleja myyvän Cerafiina- liikkeensä Purotieltä.

Vuoden 2020 kesästä asiamiehenä palvellut Gunilla Kleis lopettaa tehtävässä, sulkee tiloissa toimineen Anahand -kivijalkakirppiksensä ja keskittyy pyörittämään Anahandin verkkokauppaa.

Vahtivuoron vaihtumista edellyttävät käytännön muutostyöt alkavat ensi viikon lopulla.

Pesti uutena asiamiehenä sopii Petra Rintaniemen omaan ja hänen yrityksensä tilanteeseen. Hän kertoo odottavansa innolla kaikkea sitä mitä uudet tehtävät tuovat mukanaan.

– Jätän toisen työpaikkani Uudenkaarlepyyn Torghallenissa, mikä on haikeaa, sillä olen viihtynyt suuresti. Ajomatkoja Nyykaapin ja Jeppiksen välillä en kuitenkaan jää kaipaamaan, hän naurahtaa.

– Olin etsimässä uusia tiloja yritykselleni, joten sekin asia järjestyi. Samalla saan keskittyä siihen, mille sydämenikin sykkii - sisustamiseen ja laatoille. Ja ihanaa kun voi taas pitää liikkeen auki ainakin viitenä päivänä viikossa, Rintaniemi iloitsee.

Aivan uutta Matkahuollon toiminta ei hänelle ole. Osa palveluista on jo näet tullut tutuksi hyllyttämisen ja kassatyöskentelyn ohessa Torghallenissa.

Oman Cerafiina -yrityksensä viikoittaista aukioloa Petra Rintaniemi vähensi viidestä päivästä kolmeen heti koronapandemian alkuvaiheessa kun liikkeessä alkoi tulla hiljaisia hetkiä.

– Päätin myös alkaa tehdä toista työtä oman yritystoiminnan ohessa.

Pääsääntöisesti kahden erilaisen työn yhteensovittaminen kahdessa eri kaupungissa on sujunut hyvin.

– Välillä vuorot ovat osuneet niin, että on tullut tehtyä töitä seitsemänä päivänä viikossa.

Yrittäjä katsoo luottavaisin mielin vuonna 2015 perustamansa firman tulevaisuuteen.

– Asiakaspiiri on rakentunut kuuden vuoden aikana. Joukossa on heitä, jotka aikoinaan ostivat minulta laatat ensimmäiseen yhteiseen rivitalo-asuntoon ja nyt hakevat niitä omakotitaloonsa.

Gunilla Kleis pohtii kaikkien kirppisten kärsineen korona-aikana.

– Pöydänvuokraajia on ollut vähemmän eikä asiakkaita ole käynyt yhtä paljon kuin aiemmin.

Hän kuvaa enemmän ja vähemmän sinnitelleensä kirppiksensä kanssa kivijalkamyymälässä aina vuoden 2020 maaliskuusta asti.

– Matkahuollon asiamieheksi samana kesänä ryhtyminen auttoi kirppispuoltakin jonkin verran, mutta toiminta ei ole kehittynyt toivotusti, Kleis harmittelee.

Kasvupotentiaalia löytyy sen sijaan verkossa, jossa Anahand on onnistunut kasvattamaan myyntiä jopa suuremmaksi kuin ennen koronaa.

– Netti on vilkas kauppapaikka, jossa ostetaan ja myydään.

Suunnitelmiin kuuluu myös tarjota esimerkiksi myyntiapua kuolinpesille kun ylimääräisestä tavarasta on päästävä eroon.

Anahand sulkee kivijalkakauppana ovensa ensi viikon lopulla.

– Alennusmyynti on parhaillaan käynnissä. Ensi viikolla asiakkaat hakevat tavaransa ja itse alan siirtää loppuja omia tavaroitani varastoon odottamaan myynnin jatkumista verkkokaupassa.

Gunilla Kleis kertoo, että haikeaksi mielen veti kun hän käsitti, että on tullut aika luopua perinteisen kaupan pitämisestä.

– Kunhan saan tilat tyhjäksi uutta yrittäjää varten, aion hetken kerätä voimia ja uusia ideoita. Varmaan jotain avautuu, Kleis luottaa.

– Bussiasemalla on ollut mahtava toimia ja jää kaipaamaan asiakkaita niin Matkahuollon kuin kirppiksenkin puolella.

Gunilla Kleis perusti Anahandin vuonna 2018. Kirppis toimi liiketiloissa kävelykadun varrella bussiasemalle muuttoon ja Matkahuollon asiamiehenä aloittamiseen asti.

Matkahuolto vuokraa tilat bussiasemalla Pietarsaaren kaupungilta.

Uusi asiamies jättää toisen työpaikkansa Uudessakaarlepyyssä haikein mielin, mutta ei jää kaipaamaan ajomatkoja Nyykaapin ja Jeppiksen välillä.

#