Paikallisuutiset

Pietarsaari kysyy asukkailtaan liikenteestä: verkkokyselyssä voi vaikuttaa tulevaisuuden liikkumisratkaisuihin kaupungissa

Kävelypainotteisuus, saavutettavuus ja esteettömyys ovat muutamia Pietarsaaren liikennesuunnittelun tavoitteita. Nyt asukkaat voivat sanoa sanansa ja lausua toiveistaan.
Kävelypainotteisuus, saavutettavuus ja esteettömyys ovat muutamia Pietarsaaren liikennesuunnittelun tavoitteita. Nyt asukkaat voivat sanoa sanansa ja lausua toiveistaan. Kuva: Pirkko Högkulla

Pietarsaaren kaupunki käynnistää asukkailleen kyselyn, jolla haetaan näkemyksiä liikennejärjestelmän kehittämiseen.

Kyselyllä selvitetään pietarsaarelaisten nykyisiä liikkumistottumuksia, liikkumisen esteitä ja mahdollisuuksia, liikenneverkon ongelmakohtia ja yhteystarpeita sekä haetaan näkemyksiä kaupungin kehittämiseen.

Asukkailta toivotaan myös ideoita kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen ja keskustan kehittämiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kysely toteutetaan verkossa ja siihen pääsee osallistumaan Pietarsaaren kaupungin sivujen kautta keskiviikosta 5. tammikuuta alkaen. Kysely on avoinna 30. tammikuuta saakka.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään Kaupunkirakentamisen suunnitelmassa, jonka on määrä valmistua tämän vuoden aikana.

Tiedotteessaan kaupunki sanoo haluavansa erityisesti kannustaa asukkaita kulkemaan kestävästi parantamalla jalankulun ja pyöräliikenteen olosuhteita, mutta myös varmistaa kaupungin palveluiden saavutettavuus kaikkien kulkumuotojen näkökulmasta.

Liikennejärjestelmän kehittämisen tavoitteet pohjaavat Pietarsaaren ilmastostrategian tavoitteisiin. Tiedotteen mukaan vuonna 2040 pietarsaarelaisten visioidaan taittavan lyhyet matkat pääosin jalan tai pyörällä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskustaa kehitetään kävelypainotteisena, mutta kaikille kulkumuodoille saavutettavana. Myös esteettömyyttä ja uusia joukkoliikenneratkaisuja kehitetään.

Elinkeinoelämän edellytykset ja kasvu halutaan turvata myös liikenneverkon näkökulmasta, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä