Paikallisuutiset

Snellmanin lahjoittama leikkipuisto löysi heti käyttäjänsä – Pietarsaaren Vanhaan satamaan rakentuu ensi kesäksi todellinen monitoimialue

Pietarsaaren Vanhan sataman uimarannan kupeessa vietettiin perjantaina uuden leikkipuiston harjakaisia. Snellman Park on lainannut nimensä suoraan lahjoittajalta, Lihatalo Snellmanilta.

Harjakaisiin osallistuivat myös "pääkäyttäjät" eli ryhmä Marjalan päiväkodin lapsia, joille asioiden tärkeysjärjestys oli selvä: ensin kiipeilemään, sitten vasta mehulle.

Leikkipuisto on tarkoitus avata näyttävämmin vielä ensi vuoden alkukesästä, kun se ja sen kupeelle tulevat muut palvelut on saatu kaikilta osiltaan valmiiksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tilaisuudessa kaupunginjohtajaAnne Ekstrand kiitti Snellmania lahjoituksesta ja onnitteli samalla 70-vuotisjuhlavuottaan viettävää yritystä.

– Pietarsaaren kaupunki täyttää ensi vuonna 370 vuotta. Ohjelmasta ainakin yksi asia toteutuu, eli lapsille tarkoitettu tilaisuus juuri tässä puistossa.

LaatujohtajaMikael Snellman puolestaan kiitti kaupunkia tarvittavan byrokratian hoitamisesta ennennäkemättömän nopeasti.

– Tällainen puisto on ollut suunnitteilla Pietarsaareen jo vuosia, mutta aina jokin muu hanke on mennyt edelle. Kaupunki ja kaupunkilaiset ovat aina olleet yrityksemme mukana, joten päätimme antaa jotain pysyvää takaisin. Tarvitsemme toisiamme, Snellman sanoi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aluetta hallitsevan suuren leikkilaivan on toimittanut Lappset Oy, jonka Senior Vice PresidentJohan Granholm kiitti niin ikään Snellmania ja kaupunkia hyvästä yhteistyöstä.

Laivan konsepti on myös Lappsetille uusi: toista samanlaista ei ole vielä missään.

RakennuttajainsinööriFrank Bäcksholm Pietarsaaren kaupungilta kertoi, mitä muuta Vanhan sataman puistoon on vielä luvassa ensi kesäksi.

Leikkipuiston viereen asennetaan neljä ulkokuntosalilaitetta ja rakennetaan petanque-rata. Alue saa valaistuksen jo parin viikon päästä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Puistoa kiertävä rantapromenadi rakennetaan valmiiksi ja pysäköintialuetta laajennetaan. Puistoon tulee myös pari wc:tä, terassi ja paikat kahdelle myyntipisteelle, joihin voi avata kahvilan tai vastaavia palveluita.

– Kaikki työt pyritään tekemään mahdollisimman nopeaan tahtiin ensi keväänä, jotta puisto on täysin valmiina alkukesästä, Bäcksholm lupasi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä