maanantai 18.10.2021 | 13:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pietarsaaren stadiontakaukselle lykkäys: kaupunginvaltuuston kahdeksan valtuutettua äänestivät asian kuukaudeksi pöydälle

Pentti Höri
Ma 11.10.2021 klo 21:13

Monet tuoreet, kesäkuussa uusina valitut kuntapäättäjät ottivat roolia, kun Pietarsaaren kaupunginvaltuusto päätti minimiäänin jättää uuden jalkapallostadionin lainantakauksen pöydälle.

Tämä merkitsee sitä, että takausasia tulee samansisältöisenä uudelleen valtuuston käsittelyyn seuraavassa kokouksessa noin kuukauden kuluttua.

Kyse ei ole takausanomuksen hylkäämisestä, vaan lähinnä lisäajan hankkimisesta, jotta Project Liv Arenaa rakennuttava Jeppis Stadion -yhtiö voi esittää valtuutetuille tarkempia tietoja hankkeen taloudellisista rakenteista.

Pöydällepanoa ehdotti Ilmari Heinonen (kok) harkittuaan asiaa puheenvuoronsa aikana.

– Hanke on hyvä ja sitä kannattaa varmasti viedä eteenpäin. Mutta sen minkä ottaa taatakseen, ottaa myös maksaakseen. Tämän yhtiön tulevista tuloista suurin osa tulee olemaan Pietarsaaren kaupungin maksamia vuokria. Siitä syystä on todella tarpeen, että saamme nähdä myöskin arviot siitä, kuinka suuri tämä vuokra tulee olemaan, Heinonen sanoi, eikä pitänyt vaatimusta kohtuuttomana.

– Mitään tulenpalavaa kiirettä tällä ei voi olla, koska rakennuslupaakaan ei ole vielä myönnetty.

Odotetusti hanke ja kaupungin takaus Oy Jeppis Stadion Ab:n 4,9 miljoonan euron lainalle antoi aihetta keskusteluun. Monissa puheenvuoroissa järjestelyssä nähtiin hyviä puolia.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Owe Sjölundin (rkp) mukaan kaupunki teki viime vuonna aiesopimuksen yhtiön kanssa, jotta tämä saattoi hakea valtion ja Uefan tukia ja avustuksia, ja päättää nyt seuraavasta askeleesta eli lainan takauksesta.

– Kolmannella askeleella tulemme keskustelemaan yhtiön kanssa vuokraehdoista, vastuurajoista ja siitä, kuinka tästä tehdään taloudellisesti puolustettavaa ja kuinka projektista tulee mahdollisimman tehokas. Yhtiöllä on vuoden loppuun voimassa olevat, sitovat urakkatarjoukset, joten kustannuksista ei tarvitse spekuloida.

Kukaan ei ilmoittautunut hankkeen vastustajaksi, mutta lisätieto ennen päätöstä kiinnosti kahdeksaa valtuutettua.

Kaupungin hallintosäännön mukaan asian ensimmäisessä käsittelyssä pöydälle panoon riittää juuri tuo kahdeksan valtuutettua 43:sta.

Heinosen esitystä kannattamaan päätyivät vihreiden Hanna Palovuori ja Anders Kronholm, Pro Pietarsaaren Helinä Sipinen ja Tuomo Palojärvi, perussuomalaisten Sami Laurila ja Raine Ahopelto sekä keskustan Sami Koskinen.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.