maanantai 18.10.2021 | 14:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

KPK Yhtiöiden nimi muuttumassa – Ylimääräinen yhtiökokous ensi viikolla: ”Hilla Group on nimenä juureva ja mehukas, kuvaa aluetta ja tavoitteita”

Tiina Ojutkangas
Ti 5.10.2021 klo 16:00 | päivitetty ti 16:41

Hilla Group Oyj on KPK Yhtiöiden uusi nimi, jos ensi viikolla kokoontuva ylimääräinen yhtiökokous näin päättää. Konsernin toimitusjohtaja Mikko Luoma perustelee nimivaihdosta ennen kaikkea yrityksen laajenemisella. Uuden nimen halutaan kuvaavan myös yrityksen toimintaa.

KPK Yhtiöt osti Suomalaisen Lehtipainon osake-enemmistön vuoden alussa, mikä merkitsi laajenemista myös maantieteellisesti Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan lisäksi Kainuuseen ja Lappiin. Yhtiö julkaisee lähes kolmeakymmentä lehteä, muun muassa maakuntalehtiä Kainuun Sanomat ja Keskipohjanmaa.

Nimen muutoksesta on aiempaakin kokemusta. Vuonna 1917 perustetun Keski-Pohjanmaan Kirjapainon nimi vaihdettiin kaksi vuotta sitten KPK Yhtiöiksi (KPK Yhtiöt Oyj).

– Muutos oli pieni eikä monikaan asia muuttunut. Kutsumanimi KPK oikeutettiin nimeksi, mutta alkuperäinen nimi ei muuttunut puheessa. Nykytoiminnassa nimi on jopa hiukan harhaanjohtava. Keski-Pohjanmaa ei laajimmillaankaan ole niin suuri, että se Nuorgamiin ulottuisi. Kirjapainojakaan ei ole yhtään. Lehtipainoja on nykyään kaksi. Mutta aika on tehnyt tehtävänsä alkuperäiselle kerakerykelmälle, Luoma kuvailee.

Toimitusjohtaja on makustellut nimiasiaa ajaessaan ympäri laajaa toiminta-aluetta. Mittava laajentuminen asetti odotuksia myös yrityksen nimelle. Hilla-nimeä käytettiin yrityksessä laajentumisprojektin työnimenä.

KPK Yhtiöt on 500 työntekijän yritys. Se julkaisee 26:ta lehteä. Liikevaihto on 45 miljoonaa euroa. Yrityksellä on noin 740 omistajaa.

– Mietin luonnonläheistä tapaa nimetä laajentumishanke. Katselin maakuntakukkia, eivätkä niiden nimet oikein ruvenneet ”maistumaan”. Sitten mieleen tuli lintti kuten Lestijokilaakson kielellä sanotaan. Hilla, lakka tai lintti leimaavat meidän aluettamme. Pikkuisen harvinaiseen herkkuun liittyy juurevuus ja mehukkuus, jotka haluaisin tunnistaa meidän yrityksemme toiminnasta. Hilla on kasvi, joka on kiinni maaperässä sekä marja. Tästäpä lähti hilla-nimi juurevana ja mehukkaana terminä.

Ison yrityksen toimitusjohtajana Luoma kuvailee, että yritys haluaa olla yksi työnantaja, vaikka toimintaa on 30 toimipisteessä eri puolilla pohjoista Suomea. Nykyinen nimi voi herättää jopa hämmennystä uudella alueella, josta löytyy KPK-lyhenne vaikka kajaanilaisen urheiluseuran nimenä.

– Integraatioaikana on opeteltu toimimaan yhdessä ja haettu ihmisten välistä ja tietoteknistä yhteensopivuutta. Tälle henkiselle yhtenäisyydelle halutaan uusi nimi niin, että henkilöstö kokee sen ja se ulottuu myös niihin uusiin työntekijöihin, joista yritys kilpailee. Yhtiössä on noin 500 työntekijää.

Mistä sitten ajatus Group-sanan käytöstä syntyi? Mietinnässä oli myös Hilla Yhtiö tai Hilla Yhtymä.

– Tässä ehkä Group-sana herättää enemmän huomiota kuin alkuosan hilla. Toimimme monella kielialueella, vaikka julkaisumme ovat pääosin suomenkielisiä. Toimialueellamme puhutaan ainakin suomea, ruotsia, saamen kieliä. Alueella on monenkielistä väestöä ja sama koskee työntekijöitämme. Vaikka julkaisukieli tulisi olemaan pääasiassa suomi, on muitakin kielellisiä tarttumapintoja, kuvailee Luoma.

Omistajat kokoontuvat ylimääräiseen yhtiökokoukseen 13. lokakuuta. Jos omistajat hyväksyvät esityksen nimen muutoksesta, nimenvaihdos tapahtunee alkuvuonna.

#

Kommentoi 4 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.