Paikallisuutiset

Padel-toimija haluaa Fanta Sea -puistoon – Pietarsaari odottaa, löytyykö leirintäalueelle yrittäjää

Fanta Sea -puisto kiinnostaa muun muassa padel-kenttien rakentajaa, mutta kaupunki haluaa odottaa ja selvittää, löytyykö alueelle yrittäjävetoista kokonaisratkaisua.
Fanta Sea -puisto kiinnostaa muun muassa padel-kenttien rakentajaa, mutta kaupunki haluaa odottaa ja selvittää, löytyykö alueelle yrittäjävetoista kokonaisratkaisua. Kuva: Arkisto / Jutta Rauma

Pietarsaaren kaupungille on saapunut anomus padel-kenttien rakentamismahdollisuudesta Fanta Sea -puistoon.

Ulkopuolinen toimija haluaa vuokrata noin 1 000 neliömetrin alueen puiston kulmasta, jossa sijaitsi aiemmin maauimala. Hakija rakentaisi alueelle neljä ulkopelikenttää.

Pietarsaaren tekninen lautakunta ei suoraan lämmennyt ajatukselle, mutta ei sulje sitä poiskaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Haluamme odottaa ja katsoa ensin, onko Fanta Sean koko toiminnan vetämiseen kiinnostusta, ja mitä ideoita mahdollisella yrittäjällä on alueen varalle, lautakunnan puheenjohtajaChrister Tonberg toteaa.

Lautakunnan mukaan kaupunki ei tee vuokrasopimuksia yksittäisten toimijoiden kanssa ennen, kuin Fanta Sean uusi pääasiallinen toimija on valittu.

Fanta Sean leirintäaluetoiminnoille etsitään parhaillaan yritystä tai yhdistystä, joka ottaisi vetovastuun ensi vuoden alusta lukien. Hakuaika päättyy torstaina 30. syyskuuta.

Tonbergin mukaan kokonaisuus ratkaisee, ja padel-kentille on osoitettavissa tarvittaessa muitakin alueita Vanhan sataman läheltä. Esimerkiksi Ristikarin pallokenttä saattaa vapautua muuhun käyttöön, kun harjoituskenttiä järjestellään muualle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupungin asettama vapaa-ajantoimikunta on raportissaan päätynyt siihen, että Fanta Sea -puistoa kehitetään nimenomaan leirintäalueena. Christer Tonberg on vahvasti samalla kannalla.

– Pietarsaari tarvitsee kunnollisen camping-alueen. Meidän täytyy uskoa, että leirintä houkuttelee matkailijoita, mutta sitä on markkinoitava kunnolla. Mielestäni ei ole mahdotonta, että kaupunki satsaisi alueen rakentamiseen, ja toimintaa voisi pyörittää myös yhdistyspohjalta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä