Paikallisuutiset

Asema Luotsi kokoaa yhteen työllistämistoimet - myös kierrätyskauppaa pyöritetään uusissa tiloissa Jaakonkadulla

Pietarsaari

Pietarsaaren kaupunki laajensi kuntouttavaa työtoimintaansa ja pystyi siten turvaamaan entisen Retron toiminnan jatkon välittömästi Kokkotyö-säätiön konkurssista viime keväänä.

Työllistämistoimet samaan paikkaan kokoavaa toimintakonseptia ja kierrätyskauppaa pyöritetään uusissa tiloissa ja uudella nimellä. Nimenä on Asema Luotsi ja osoitteena Jaakonkatu, kuntayhtymä Kårkullan vanhassa kiinteistössä. Käytössä on päälle 2 000 neliötä katutasolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Toiminnan pääpointtina on asiakkaiden luotsaus ja itse kiinteistö sijaitsee Luotsikadun päädyssä, avaa Pietarsaaren kaupungin henkilöstöjohtajaEva-Maria Emet uuden nimen taustaa.

Muuttokuormia kulki vanhasta paikasta Vaunusepäntieltä lähemmäksi keskustaa Skataan useiden viikkojen ajan.

– Täysin valmista ei ole vielä kaikilta osin. Remonttia riittää yhä, jotta kaikille yhteistyökumppaneille saadaan työtilat, Emet huomauttaa.

Asema Luotsi yhdistää työllistämistoimintoja niin, että lopputulos asiakkaalle onkin enemmän kuin yksittäinen palvelu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Työllistämistoimien keskittäminen saman katon alle tuo merkittäviä synergioita. Ajatuksena on tarjota palveluja yhden luukun periaatteella.

Asema Luotsilla huolehditaan kuntouttavan työtoiminnan lisäksi monenlaisista työllistämis- ja aktivointitoimista.

On erilaisia työharjoittelupaikkoja, työkokeiluja, palkkatukea ja opinnollistamista: opinnollistaminen merkitsee mahdollisuutta osatutkinnon suorittamiseen vaikkapa kunnossapidossa. Kredun järjestämä kieliloikka -opetus maahanmuuttajille jatkuu sekin entiseen tapaan.

Eva-Maria Emet kuvaa kuinka pelkästään kierrätysmyymälän ympärille rakentuu valtavasti työharjoittelupaikkoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jotta tuote löytää uuden kodin on ketjuun tarvittu monta lenkkiä kuljetuksesta lajitteluun, pesusta korjaukseen hinnoitteluun sekä esille laittoon.

Käynnissä olevista hankkeista Jaakonkadulle muuttaa Tuki arkeen -projekti työpaja Snickerin yhteydestä. Snickerillä on pitkä kokemus kuntouttavasta työtoiminnasta.

– Luotsin tiloihin ovat muuttamassa myös kaupungintalolta Työkyvyn tuki framåt eteenpäin -hankkeen työntekijät. Mahdollisesti myös Ohjaamo, sillä naapurikuntien kanssa on aiemmin keskusteltu löytyisikö Ohjaamo-toiminnalle yhteinen paikka, Emet kertoo.

Ohjaamo tuottaa laajan yhteistyöverkoston voimin monien alojen palveluja kaikille alle 30-vuotiaille niin työhön, opiskeluun, asumiseen, talouteen, hyvinvointiin kuin vapaa-aikaankin liittyvää tietoa ja ohjausta - yhden luukun periaatteella.

Nuorisoverstas on sekin työn alla.

– Kaupunki on aluksi hakenut pätevyyttä järjestää nuorisoverstastoimintaa Luotsissa. Aiemmin pätevyys oli Kokkotyö-säätiöllä - ja sitä kautta Retrolla.

Mikäli nuorisoverstaalle saadaan vihreää valoa ja myönnetään hankerahaa, toiminta polkaistaan käyntiin ensi vuoden puolella.

Luotsin toiminnan piirissä on tällä hetkellä noin 80 henkilöä. Kun mukaan lasketaan Snickeri on kuntouttavan toiminnan parissa sata henkilöä Pietarsaaressa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä