tiistai 28.9.2021 | 21:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Mielipidekirjoitus: Miten lautakuntapaikat jaettiin?

Markku Ojala
Ti 14.9.2021 klo 08:20

Saimme seurata 23.8. kaupunginvaltuuston kokousta paikallistv:stä. Kokouksessa käsiteltiin pääasiassa lautakuntapaikkojen jakoa.

Minua ihmetytti, että vasemmiston Jarmo Ittonen, joka ei ollut kunnallisvaaleissa päässyt läpi enää, istui entisellä paikalla. Puoluetoveri Vuokko Piippolainen oli tehnyt hänelle "tilaa".

Tämä ruletti tulee jatkumaan seuraavat neljä vuotta. Kolme vasemmistoliiton jäsentä tulevat olemaan poissa vuorotellen, että Ittonen pääsee valtuuston kokouksiin. Sama juttu tulee olemaan kaupunginhallituksen kokouksissa. Sauli Isokoskella tulee varmaan työkiireitä useasti, että Ittonen pääsee kaupunginhallituksen kokouksiin.

On perin kummallista, että Ittonen oli neuvottelemassa lautakuntapaikoista vasemmistoliiton edustajana vaikka oli tippunut kunnallisvaaleissa. Onko hänellä tosiaan noin paljon valtaa vasemmistoliitossa?

Parasta oli että vasemmisto sai kaupunginhallituspaikan kolmella jäsenellä. Neljä vuotta sitten Pro Pietarsaari ei saanut hallituspaikkaa vaikka heitäkin oli kolme. Tämäkö demokratiaa?

Sitten tämä sdp:n suomenkielisten peli, miten lautakuntapaikkoja jaettiin. Mervi Rantala sai 200 ääntä, hieno saavutus, onnittelut. Ulla Hellén sai 79 ääntä ja paikan kaupunginhallitukseen. Kari Koskela sai 118 ääntä. Mervi pesi molemmat vaikka heidän äänet laskettaisiin yhteen. Merville annettiin luu käteen. Hävetkää sdp, näinkö te kohtelette teidän ääniharavaa? Näinkö jaetaan paikkoja äänten perusteella? Mitä äänestäjä ajattelee vasemmiston ja sdp:n touhusta?

No jotain positiivista saatiin kuitenkin. Uudesta satamahallituksesta saatiin nämä joo joo -henkilöt pois vihdoin. Nyt saatiin jämäkkä satamahallituksen puheenjohtaja, joka tietää talouspuolesta ja Europortsilta johtoa ja UPM-johtaja, nyt alkaa olla ryhtiä satamahallituksessa. Hyvä niin.

Pietarsaari

#