tiistai 28.9.2021 | 23:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pietarsaaressa tuhoutui tulipalossa sunnuntaiyönä rivitaloasunto, isompikin tuho olisi ollut mahdollinen – Kahdeksan asunnossa ollutta vietiin sairaalaan tarkistettavaksi

Päivi Savela
Su 12.9.2021 klo 07:15 | päivitetty su 09:45

Pietarsaaressa pelastuslaitos onnistui rajaamaan uhkaavan rivitalopalon asuntoon, joka tuhoutui tulipalossa täysin.

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos sai sunnuntaina puoli neljän aikaan aamuyöstä hälytyksen Permontielle, jossa paloi 1960-luvun lopulla valmistunut rivitalopalo.

Rakennuspalo oli aluksi luokiteltu suureksi. Päivystävän palomestarin Joonas Nuoliojan mukaan oli lähellä, että palo olisi levinnyt vesikattorakenteeseen.

– Yllättävää kyllä huoneistojen välillä oli palo-osastoinnit, mikä antoi arvokkaita lisäminuutteja sammuttamiseen, Nuolioja sanoo.

Huoneistot ovat kooltaan noin sata neliötä.

Kuuden huoneiston rivitalo sijaitsee Permontiellä. Talon asukkaat evakuoitiin.

Huoneistosta, josta palo sai alkunsa, vietiin kahdeksan ihmistä sairaalaan tarkistettavaksi. Heille ei ilmeisesti aiheutunut vakavia vammoja.

Sunnuntaiaamuna kolmen asunnon asukkaat olivat jo päässeet takaisin koteihinsa. Niihin ei tullut savu- tai vesivahinkoja.

Asunto, josta tulipalo sai alkunsa, tuhoutui täysin. Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa, mutta Nuoliojan mukaan palo on saattanut saada alkunsa saunasta.

Asunnossa asui vuokralainen.

Palopaikalla on puoleen päivään saakka jälkivartiointi. Vesikatto suojataan laajasti, sillä osa kattopelleistä jouduttiin purkamaan sammutustöiden vuoksi.

Kohteessa oli enimmillään kuusi pelastusyksikköä eri paloasemilta.

//Juttuun lisätty kuva kello 8.21//

#