tiistai 28.9.2021 | 22:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Suositus kasvomaskin käytöstä jatkuu elokuun loppuun saakka myös Pietarsaaren seudulla

Ke 28.7.2021 klo 16:22

Koronatilanne on heikentynyt Pohjanmaalla viime viikkoina. Huomattavan suuri osa tartunnoista on peräisin Pohjanmaan ulkopuolelta muualta Suomesta.

Tiistaina kokoontunut Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä jatkoi kasvomaskien käytön suositusta elokuun loppuun saakka tartuntojen leviämistä ehkäisevänä toimenpiteenä.

Suositus on voimassa myös Pietarsaaren seudulla.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on noussut tasaisesti Pohjanmaalla viime viikkoina. Edellisen vuorokauden aikana uusia tartuntoja on todettu kymmenen (keskiviikon 28.7. tilanne).

Tartunnoista 91 prosentissa tartuntaketju on pystytty tunnistamaan. Valtaosa viime aikojen tartunnoista on todettu 1990- ja 2000-luvulla syntyneillä.

Pohjanmaa on edelleen koronaviruksen leviämisen perustasolla. Kasvaneen ilmaantuvuuden vuoksi Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kokoontuu taas viikoittain tarkastelemaan alueen tilannetta. Alkusyksyksi ryhmä suunnittelee matalan kynnyksen mobiilinäytteenoton järjestämistä etenkin korkeakoulujen alkamisen ajankohtiin.

– Kasvomaskin käyttö ja muut turvallisuustoimet ennaltaehkäisevät tehokkaasti koronavirustartuntoja. Loppukesällä alueella järjestetään erinäisiä festivaaleja ja juhlia, joihin kokoontuu ihmisiä ja joissa tartuntojen riski kasvaa. Suojainten käyttö on perusteltua ja tärkeää, kertoo Vaasan keskussairaalan infektioylilääkäri Juha Salonen työryhmän tiedotteessa.

Samalla ryhmä kiittää ja kehuu Pohjanmaan alueen väestöä hyvästä kasvomaskien käytöstä, mikä näkyy katukuvassa muuta Suomea parempana.

Ryhmä kannustaa alueen väestöä ottamaan koronarokotuksen sekä pitämään kiinni ajoista, jotka on annettu koronarokotteen toisen annoksen saamiseksi.

#