Paikallisuutiset

Maskisuositus jatkuu Pohjanmaalla - Pohjanmaan virustartunnat ovat edelleen pääosin ulkomailta

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä jatkaa maskisuositusta 31.7. saakka. Yleistä etätyösuositusta ei enää jatkettu, mutta ryhmä korostaa, että työnantajat voivat tehdä omia linjauksia etätyöhön jäämisestä.
Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä jatkaa maskisuositusta 31.7. saakka. Yleistä etätyösuositusta ei enää jatkettu, mutta ryhmä korostaa, että työnantajat voivat tehdä omia linjauksia etätyöhön jäämisestä. Kuva: Markku Jokela

Koronavirustilanne Pohjanmaalla on tasaantunut pienen nousun jälkeen, mutta erityisesti ulkomailta peräisin olevia tartuntoja ilmenee yhä tasaisesti. Tiistaina 6. heinäkuuta alueellinen ilmaantuvuusluku oli 14. Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä päätti päivittää ja jatkaa maskisuositusta 31.7. saakka. Yleistä etätyösuositusta ei enää jatkettu, mutta ryhmä korostaa, että työnantajat voivat tehdä omia linjauksia etätyöhön jäämisestä.

Koronatilanne on Pohjanmaalla ollut parin viikon ajan vaihteleva. Uusia koronatartuntoja on ilmennyt jatkuvasti, mutta ne ovat peräisin pääasiassa ulkomailta ja niiden lähteet on saatu jäljitettyä hyvin: viimeisen viikon aikana kaikki tartuntalähteet on saatu selville. Viikon 26 aikana uusia tapauksia todettiin 8, viikolla 25 niitä oli 16 ja viikolla 24 uusia tapauksia oli 13.

Suosituksia tarkastellaan seuraavan kerran koronakoordinaatioryhmän kokouksessa tiistaina 27.7. S

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronarokotteen 1. annos ei vielä tuo täyttä suojaa virusta vastaan. Rokotteen antama suoja vakavilta koronataudin muodoilta kasvaa merkittävästi vasta toisen rokoteannoksen myötä. Siksi erityisesti niiden, joilla ei ole täyttä rokotesuojaa, on muistettava maskin käyttö yleisissä sisätiloissa. Kasvomaskia on muutenkin hyvä käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa, Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä muistuttaa.

Ryhmä muistuttaa väestöä myös siitä, että annettuja rokoteaikoja noudatettaisiin lomakaudesta huolimatta ja kaikki hakeutuisivat vuorollaan rokotettaviksi.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella asuvista yli 12-vuotiaista 1. rokoteannoksen on nyt saanut 71 % ja 2. rokoteannoksen on saanut 24%.

Tunnusluvut Pohjanmaan koronatilanteen osalta kootusti:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Epidemian vaihe: Perusvaihe

Koronavirustartuntojen määrä yhteensä: 2520 (keskiviikko 7.7.)

Alueellinen ilmaantuvuus (14 vrk): 12 (keskiviikko 7.7.)

Positiivisten näytteiden osuus (viimeisin viikko, keskiarvo): 0,8 %

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sairaanhoitopiirissä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleet, epidemian alusta alkaen, 6.7.2021: 16 henkilöä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä