Paikallisuutiset

Uusia ohituskaistoja suunnitellaan seudulle: neljä mahdollisuutta Uudenkaarlepyyn ja Kruunupyyn välille

Myös Kruunupyyn alueelle laaditaan suunnitelmaa uusista ohituskaistoista.
Myös Kruunupyyn alueelle laaditaan suunnitelmaa uusista ohituskaistoista. Kuva: PS-arkisto

Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus on käynnistänyt ohituskaistaosuuksien suunnittelun valtatielle 8 Vaasan ja Kokkolan välillä.

Alkuvuodesta 2021 valmistuneen esiselvityksen mukaisesti yhteysvälille voitaisiin sijoittaa neljä uutta ohituskaistaosuutta Kruunupyyn, Pedersören ja Uudenkaarlepyyn kuntien alueelle.

Lisäksi Vöyrin kunnan alueella sijaitsevaa Oravaisten yhden suunnan ohituskaistaa voitaisiin parantaa lisäämällä ohituskaista myös toiseen suuntaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eduskunta on vuoden 2020 neljännessä lisätalousarviossa myöntänyt ohituskaistojen tarkempaan suunnitteluun eli tiesuunnitelmien laatimiseen miljoonan euron rahoituksen.

Tiesuunnittelu on aloitettu tärkeimmiksi katsotuista ohituskaistaosuuksista Pedersöressä välillä Edsevö-Lepplax ja Uudessakaarlepyyssä välillä Ytterjeppo-Sorvist.

Seuraavaksi tiesuunnittelu pyritään käynnistämään Kruunupyyn alueella ennen Oravaisten ja Ytterjepon eteläisen ohituskaistaosuuden suunnittelua.

Ensimmäiset tiesuunnitelmat valmistuvat vuoden 2022 aikana. Tiesuunnitelmien etenemisestä ja tulevista yleisötilaisuuksista tiedotetaan erikseen ohituskaistakohtaisesti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt suunniteltavien ohituskaistaosuuksien lisäksi parhaillaan on rakenteilla uusi ohituskaistaosuus yhteysvälin eteläpäädyssä Mustasaaren ja Vöyrin kuntien alueella välillä Vassor-Ölis.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä