Paikallisuutiset

Pietarsaaren sairaalan laboratorio sai itseilmoittautumisautomaatit – uudistus nopeuttaa palvelua ja lisää tietosuojaa

Pietarsaaren sairaalan ja Uudenkaarlepyyn hyvinvointikeskuksen laboratoriot ovat siirtyneet käyttämään itseilmoittautumisautomaatteja. Muutos tapahtui toukokuun alusta lähtien kaikissa Fimlabin Pohjanmaan laboratorioissa.

Asiakkaalle uutta on se, että hän ei enää ilmoittaudu sihteerin luukulla, vaan aloittaa asiointinsa automaatilla, joita Pietarsaaren laboratorion odotushuoneeseen on asennettu kolme.

– Asiakkaiden palvelu on nopeutunut, ja myös tietosuoja on parantunut. Nyt kaikkia asiakkaita ei enää kutsuta näytteenottoon nimellä, vaan he saavat automaatista palvelunumeron, jolla heidät kutsutaan sisälle, palvelupäällikköMia Kalliosaari kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uutta on sekin, että nyt myös ennakkoon laboratorioajan varanneet asiakkaat ilmoittautuvat automaatilla.

– Aiemmin sai mennä vain istumaan ja odottamaan vuoroaan, mutta nyt myös heidän tulee ilmoittaa laitteen kautta, että ovat paikalla. Voimme siten nähdä listalta onko asiakas jo paikalla esimerkiksi vähän etuajassa, ja jos on sopiva hetki, voimme ottaa hänet sisään jopa hieman ennen varattua aikaa, Kalliosaari sanoo.

Itseilmoittautuminen sujuu kätevimmin henkilökortilla kuten Kela- tai ajokortilla, jossa on viivakoodi. Näyttämällä sen lukijalle pääsee valitsemaan halutun palvelun. Laite tulostaa palvelunumeron, jonka perusteella hänet kutsutaan vuorollaan sisään.

Mikäli henkilökortti ei ole matkassa, ilmoittautua voi myös näppäilemällä oman henkilötunnuksensa laitteeseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ennakkoon ajan varanneet voivat käyttää myös ajanvarausvahvistuksen mukana tullutta varausavainkoodia.

Palvelunumero ilmestyy odotushuoneen seinällä olevalle näytölle, ja se ilmoitetaan myös suullisesti.

Jutuntekohetkellä muutamille asiakkaille järjestelmä tuntui olevan uutta. Kokeneemmat kanssa-asiakkaat neuvoivat, ja paikalla on ainakin alkuvaiheessa ollut myös aulaemäntä.

– Hän on opastanut asiakkaita automaattien käyttöön. Osa heistä on tosi hyvin osannut käyttää tätä. Samanlaisia automaatteja on käytössä laajemminkin muissa sairaaloissa, Mia Kalliosaari sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Henkilökunta myös seuraa odotushuoneen tilannetta ja ohjaa tarvittaessa toimimaan oikein.

Fimlabin Pietarsaaren laboratoriossa käy yli 200 asiakasta päivittäin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä