lauantai 15.5.2021 | 19:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Yhdessä kesätekemistä heppaklubeista musiikkiin Pietarsaaressa - museo elvyttää suositut museokerhot

Pirkko Högkulla
Ti 27.4.2021 klo 13:39

Pietarsaari

Kesätekemistä laidasta laitaan tulee tarjolle eri yksiköiden yhteistyönä Pietarsaaressa.

Työväenopisto, museo, Wava-instituutti, Arbis ja nuorisotoimi ovat yhdessä suunnitelleet aktiviteetteja lapsille ja nuorille.

– Tavoitteena on luoda yhdenmukaista ja helposti saatavilla olevaa tietoa kesän kurssitarjonnasta. Tämän toivotaan helpottavan monien perheiden kesäkuukausia ja luovan palkitsevaa toimintaa osallistujille, kuvaa työväenopiston rehtori Päivi Rosnell.

Arviona on, että uudenlainen, osittain yksiköiden yhteistyössä tapahtuva toiminta yhteisen sateenvarjon alla saattaa parhaillaan tavoittaa jopa 130 lasta, rajoituksista ja kiinnostuksesta riippuen.

Tarjolla on toistakymmentä eri kurssia, joista osa on suunnattu 7-11 -vuotiaille, osa sitä vanhemmille aina 16 vuoden ikään asti.

Nuorisotoimisto polkaisee käyntiin kaksi eläinaiheista kerhoa; "I love horses" sekä "Sweet dog" -clubit.

Hevosten maailmaan tutustutaan Bubblans Ponnystall -tallilla, koirakerho pidetään puolestaan Tupiksella.

Nuorisotoimiston suunnitelmissa on niin ikään tarjota vaivatonta kesäruokaa tikkupullista alkaen "Summer yummy club" -kerholaisille sekä suunnata "Summer fun club" -kerholaisten kanssa pyöräretkille eri puolille kaupunkia.

Museo elvyttää takavuosien suositut museokerhot, jotka tutustuttavat muun muassa vanhoihin leikkeihin ja kädentaitoihin.

– Katsomme myös vanhoja valokuvia ja osallistujat pääsevät käymään kulissien takana katsomaan miltä arkistossa näyttää, kuvaa museonjohtaja Carola Sundqvist.

Museokerhot pidetään iltapäivisin.

Wavan rytmibändi kutsuu 11-16 -vuotiaita musisoimaan yhdessä eikä rehtori Peter Roosin mukaan tarvitse edes osata soittaa.

– Voi tulla kokeilemaan. Soittotaito ei siis ole tarpeellista, mutta viikon aikana oppii, hän tuumii.

Wavan ohjelmaan sisältyy myös tanssia, teatteri- ja sanataidetta kampuksella. Wavan kursseille ilmoittaudutaan Työväenopiston kautta.

Kuvataidelinja Balatakon 7-11 -vuotiaille suunnatun kesäkurssin teemana on sekä fauna että floora; luvassa on kasvi- ja eläinaiheisen kuvataiteen tekemistä eri tekniikoilla.

Digitaiteen pariin houkutellaan luomaan puolestaan 12-16 -vuotiaita - käytössä on uusia ipadeja ja erikoiskyniä.

Arbis järjestää mm. musiikki- ja tanssikurssin lukiolla 7-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Melonnan saloihin uppoudutaan Joutsenessa 2.-4. elokuuta. Melontakurssi on suunnattu 9-15 -vuotiaille.

Ilmoittautuminen alkaa 3. toukokuuta. Koska kurssit ovat osaksi kokopäiväisiä, sisältyy osallistumismaksuun lounas. Ateriasta vastaa sivistyksen toimiala. Halutessaan voi myös ottaa välipalan mukaan.

Tietoja kesän aktiviteeteista lähetetään kouluille ja Wilman kautta.

Osittain yksiköiden yhteistyössä tapahtuva toiminta yhteisen varjon alla saattaa parhaillaan tavoittaa jopa 130 lasta.

#