Paikallisuutiset

Keppo Bryggeri palkittiin kansainvälisesti: jepualaispanimon portteri menestyi Saksassa pidetyssä olutkilpailussa

Keppo Bryggerillä on hymy herkässä. Luomuolutpanimon henkilökuntaa vasemmalta Carl-Henrik Höglund, Björn Höglund, Nadja Myllyviita ja Caj Fors-Klingenberg.
Keppo Bryggerillä on hymy herkässä. Luomuolutpanimon henkilökuntaa vasemmalta Carl-Henrik Höglund, Björn Höglund, Nadja Myllyviita ja Caj Fors-Klingenberg. Kuva: Keppo Bryggeri

Uusikaarlepyy

Jepualaisen käsityöläispanimo Keppo Bryggerin luomuolut Keppo Porter voitti tiistaina Grand Gold -palkinnon Frankfurt International Beer Trophy -kilpailussa. Vahvasti ravintolamaailmaan kytköksissä oleva kymmenpäiväinen kilpailu järjestettiin Saksan Frankfurtissa.

– On todella hienoa, että portterimme sai tämän tunnustuksen. Porter ei ole tämän hetken trendikkäin oluttyyli, joten kaikki eivät välttämättä ole huomanneet hienon portterin monimuotoista makumaailmaa. Olemme itse olleet alusta lähtien hyvin tyytyväisiä tähän olueen ja ajatelleet, että meillä voi olla käsissämme jopa maailmanluokan olut, iloitseeCaj Fors-Klingenberg, Keppo Bryggerin Head Brewer panimon tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keppo Porterin reseptin ja valmistuksen takana on Cajn lisäksi myös panimon toimitusjohtaja Carl-Henrik Höglund.

Keppo Porter oli yksi 690 oluesta ja kaikkiaan 52 eri maasta tulleesta 3 740 eri juomasta, jotka Frankfurt International Trophy -tapahtumassa arvioitiin. Keppo Porter sai tuomariston sadasta mahdollisesta pisteestä kaikkiaan 99 ja tämän myötä kategoriansa Grand Gold -palkinnon.

Kansainvälinen tuomaristo koostui asiantuntijoista, panimomestareista, sommeliereista ja alan journalisteista. Oluet arvioitiin värin, vaahdon, tuoksun voimakkuuden ja laadun, suutuntuman, luonteen, makuvaikutelman, jälkimaun, katkeron sekä niiden kokonaislaadun perusteella.

Keppo Bryggeri on valmistanut luomukäsityöläisolutta Jepualla vuodesta 2017.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä