Paikallisuutiset

Jeppis Stadion sai ratkaisevan valtionavun – rakennustöiden uskotaan käynnistyvän Pietarsaaressa loppukesästä

Pietarsaaren jalkapallostadion alkaa nousta Länsikentälle suunnitelman mukaan loppukesästä ja ottelutunnelmaan päästään touko-kesäkuussa 2022.
Pietarsaaren jalkapallostadion alkaa nousta Länsikentälle suunnitelman mukaan loppukesästä ja ottelutunnelmaan päästään touko-kesäkuussa 2022. Kuva: Havainnekuva / Kepok

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk) vahvisti tiistaina valtion liikuntaneuvoston esityksen, jonka perusteella Pietarsaaren jalkapallostadion sai 750 000 euron valtiontuen.

Työnimeä Jeppis Stadion tottelevan hankkeen puuhamies, stadionyhtiön hallituksen puheenjohtajaBjörn Anderssén on iloinen ja helpottunut.

– Saimme sen mitä anoimmekin. Tämä oli tietenkin tärkeä osa koko hankkeen rahoitusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Helmikuussa stadionille myönnettiin Palloliiton kautta ns. Uefan hattrick-rahaa 400 000 euroa.

Anderssénin mukaan nyt tiedossa olevilla rahoitusinstrumenteilla työt myös käynnistyvät, eikä siihen mene kauan.

– Seuraavaksi haemme rakennuslupaa noin ensi kuun puolivälissä. Aivan alun perin suunniteltuun töiden käynnistymisaikatauluun eli touko-kesäkuuhun emme ehdi, mutta viivästystä tulee korkeintaan pari kuukautta, Anderssén sanoo.

– Siitä ei muodostu mitään ongelmaa. Rakentaminen sujuu kyllä sen verran nopeasti, että stadion vihitään käyttöön ensi vuoden touko-kesäkuussa, hän uskoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Stadionin yleisölle tarkoitettu osakeanti on ollut avoinna nyt parisen kuukautta. Björn Anderssénin mukaan koossa on tällä hetkellä noin 150 000 euroa, eli kolmannes kaikkiaan 450 000 euron tavoitteesta. Merkintäaika jatkuu marraskuun loppuun.

Noin 4,7 miljoonan euron rakennushankkeesta 70 prosenttia rahoitetaan lainalla.

– Sekään ei tule tuottamaan ongelmaa, kun olemme päässeet näin pitkälle.

Lopullinen versio nykyisen Länsikentän paikalle, Pietarsaaren Keskuskentän viereen tulevasta stadionista on paraikaa arkkitehdin pöydällä. Lehtereille tulee 3 200–3 300 istumapaikkaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä