lauantai 15.5.2021 | 19:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jeppis Stadion sai ratkaisevan valtionavun – rakennustöiden uskotaan käynnistyvän Pietarsaaressa loppukesästä

Pentti Höri
Ti 20.4.2021 klo 14:43 | päivitetty ti 15:15

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk) vahvisti tiistaina valtion liikuntaneuvoston esityksen, jonka perusteella Pietarsaaren jalkapallostadion sai 750 000 euron valtiontuen.

Työnimeä Jeppis Stadion tottelevan hankkeen puuhamies, stadionyhtiön hallituksen puheenjohtaja Björn Anderssén on iloinen ja helpottunut.

– Saimme sen mitä anoimmekin. Tämä oli tietenkin tärkeä osa koko hankkeen rahoitusta.

Helmikuussa stadionille myönnettiin Palloliiton kautta ns. Uefan hattrick-rahaa 400 000 euroa.

Anderssénin mukaan nyt tiedossa olevilla rahoitusinstrumenteilla työt myös käynnistyvät, eikä siihen mene kauan.

– Seuraavaksi haemme rakennuslupaa noin ensi kuun puolivälissä. Aivan alun perin suunniteltuun töiden käynnistymisaikatauluun eli touko-kesäkuuhun emme ehdi, mutta viivästystä tulee korkeintaan pari kuukautta, Anderssén sanoo.

– Siitä ei muodostu mitään ongelmaa. Rakentaminen sujuu kyllä sen verran nopeasti, että stadion vihitään käyttöön ensi vuoden touko-kesäkuussa, hän uskoo.

Stadionin yleisölle tarkoitettu osakeanti on ollut avoinna nyt parisen kuukautta. Björn Anderssénin mukaan koossa on tällä hetkellä noin 150 000 euroa, eli kolmannes kaikkiaan 450 000 euron tavoitteesta. Merkintäaika jatkuu marraskuun loppuun.

Noin 4,7 miljoonan euron rakennushankkeesta 70 prosenttia rahoitetaan lainalla.

– Sekään ei tule tuottamaan ongelmaa, kun olemme päässeet näin pitkälle.

Lopullinen versio nykyisen Länsikentän paikalle, Pietarsaaren Keskuskentän viereen tulevasta stadionista on paraikaa arkkitehdin pöydällä. Lehtereille tulee 3 200–3 300 istumapaikkaa.

Avustusta myös Toholammille, Kalajoelle ja Kärsämäelle

Juha Savela

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella valtiontukea sai myös Toholammin kunta, joka sai uutta yleisurheilukenttää varten 460 000 euron avustuksen.

Pohjois-Suomen avin alueelta tukea sai Kalajoen kaupunki, jolle myönnettiin 547 000 euroa Raution monitoimitalon liikuntahalliin. Kärsämäen kunta sai 462 000 liikuntahallin rakentamiseen.

Koko maassa avustusta sai yhteensä 30 hanketta, avustusten yhteissumma oli noin 21,6 miljoonaa.

#