Paikallisuutiset

Snellmanin Lihanjalostus siirtyy käyttämään ainoastaan uusiutuvaa energiaa

Biokaasun, lämpöpumppujen ja lämmön talteenoton avulla Snellman on pystynyt luopumaan polttoöljystä kokonaan – energiaratkaisujen yhteisvaikutus on kolme miljoona kiloa vähemmän öljyä vuodessa.
Biokaasun, lämpöpumppujen ja lämmön talteenoton avulla Snellman on pystynyt luopumaan polttoöljystä kokonaan – energiaratkaisujen yhteisvaikutus on kolme miljoona kiloa vähemmän öljyä vuodessa. Kuva: Rami Lehtola

Pietarsaari

Snellmanin tuotteet valmistetaan huhtikuusta alkaen täysin uusiutuvalla energialla. Yritys luopuu biokaasun ja tuulivoiman avulla kokonaan fossiilisten polttoaineiden käytöstä

Perheyritykselle kyseessä on virstanpylväs, jonka saavuttamiseksi Pietarsaaressa sijaitsevalla tehtaalla on tehty pitkäjänteistä työtä jo vuosia. Viimeisten viidentoista vuoden ajan yrityksessä on pyritty parantamaan ja tehostamaan toimintaa kestävillä energia- ja ympäristöratkaisuilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lämpöpumppujen tehokas hyödyntäminen, tehtaan hukkalämmön talteenotto, oma vedenpuhdistamo ja öljyn korvaaminen kokonaan biokaasulla ovat vieneet yritystä askel askeleelta kohti tavoitetta, jossa koko tehtaan toiminta rakentuu nyt uusiutuvan energian varaan, toteaa Snellmanin tekninen johtajaMarkus Snellman.

– Kuluttajalle tämä merkitsee tuotteiden pienempää hiilijalanjälkeä.

Biokaasun, lämpöpumppujen ja lämmön talteenoton avulla Snellman on pystynyt luopumaan polttoöljystä kokonaan – energiaratkaisujen yhteisvaikutus on kolme miljoona kiloa öljyä vähemmän vuodessa. Tämä vastaa 8 700 tonnia vähemmän hiilidioksidipäästöjä vuositasolla.

– Viimeisin osa yhtälössä on tuulivoima, jota hankkimalla Snellman pääsee lopullisesti irti fossiilisten polttoaineiden käytöstä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On ilo todeta, että olemme vihdoin päässeet tähän vaiheeseen. Tavoitteena on kehittää toimintaa edelleen ja hakea tuulivoimaan myös uusia ratkaisuja energiatarpeidemme varmistamiseksi. Haluamme toimia tässä yhteydessä myös suunnannäyttäjänä, Markus Snellman huomauttaa.

Tehtaan yhteyteen avattiin viime vuonna henkilöautojen biokaasutankkausasema. Tulevina vuosina tankkausasemaa on edelleen tarkoitus laajentaa palvelemaan raskasta liikennettä nestemäisen kaasun tankkauspisteellä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä