lauantai 17.4.2021 | 11:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tähän mennessä Suomessa on annettu yli miljoona koronarokoteannosta – Pietarsaaressa rokotusajanvaraus jatkuu ensi viikolla

Hanna Rautio
To 1.4.2021 klo 13:31

Koronarokotukset jatkuvat Pietarsaaren alueella yli 65-vuotiaiden riskiryhmään 2 kuuluvien rokottamisella. Ajan voi varata tiistaista 6. huhtikuuta alkaen puhelimitse. Puhelinlinja 06 781 0330 on auki tiistaista perjantaihin kello 8–15.

Myös kaikki 70 vuotta täyttäneet sekä riskiryhmään 1 kuuluvat 16–69-vuotiaat voivat edelleen varata ajan.

Yli 65-vuotiaat riskiryhmään 2 kuuluvat voivat varata ajan myös verkkosivujen kautta. Yli 65-vuotiaille annetaan Astra Zenecan rokotetta. Toistaiseksi muut ryhmät varaavat ajan puhelimitse.

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirastosta pyydetään, että kansalaiset kunnioittaisivat riskiryhmiä ja rokotusjärjestystä. Rokotuksen yhteydessä on voitava todistaa riskiryhmään kuuluminen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoo torstaina, että Suomessa on annettu tähän mennessä yli miljoona koronarokoteannosta. Rokotettuja on yli 900 000.

– Tämä on hyvä uutinen, sillä jo yksi annos mitä tahansa Suomessa käytettävää koronarokotetta antaa hyvän suojan vakavaa koronavirustautia vastaan, sanoo ylilääkäri Hanna Nohynek THL:n tiedotteessa.

Rokotuksen suojateho kehittyy vähitellen useamman viikon kuluessa ja toinen rokoteannos tarvitaan, jotta teho on mahdollisimman pitkäkestoinen.

Parhaillaan kunnissa rokotetaan 70 vuotta täyttäneitä ja taustasairautensa vuoksi vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvia. Tämän hetken arvion mukaan lähes kaikki ikääntyneet ovat saaneet koronarokotteen huhtikuun puoleenväliin mennessä ja lähes kaikki riskiryhmiin kuuluvat toukokuun puoleenväliin mennessä.

Rotokotustahdin odotetaan kiihtyvän kesän lähestyessä.

– Etenemisen nopeus on kiinni ennen kaikkea rokotteiden saatavuudesta. Kunnat ovat hyvin onnistuneet antamaan rokotuksia sitä mukaa kun rokotteita on saatu maahan, ja kaikissa kunnissa pystytään nostamaan kapasiteettia rokotemäärien kasvaessa, kertoo THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio.

Seuraavien kolmen viikon aikana rokotteita on tulossa Suomeen noin 200 000 annosta joka viikko.

Koronarokotusten etenemistä voi seurata THL:n ylläpitämällä koronarokotusten seurantasivustolla. Annettujen rokoteannosten määrä päivittyy seurantasivustolle viiveellä tämän päivän aikana.

#