Paikallisuutiset

Uusi suunnitelma Luutavuoreen: KWH suunnittelee tehtaiden laajennusta – uusi läpiajoreitti ehkä pyörätien linjaukselle

Ajoneuvoliikenne saatetaan tulevaisuudessa ohjata kulkemaan nykyistä Luutavuoren pyörätien linjausta pitkin. Vasemmalla taustalla näkyvän Ristikarin tontti pienenee, ja rakennuksen muu käyttö mahdollistuu.
Ajoneuvoliikenne saatetaan tulevaisuudessa ohjata kulkemaan nykyistä Luutavuoren pyörätien linjausta pitkin. Vasemmalla taustalla näkyvän Ristikarin tontti pienenee, ja rakennuksen muu käyttö mahdollistuu. Kuva: Pentti Höri

Luutavuoren kaupunginosan asemakaavan muutostyö on käynnistymässä.

Alholminkadun–Alhomintien, Ristikarintien, rautatien ja Luutavuorenkadun rajaaman alueen uusi suunnittelu on tarpeen ennen muuta KWH-konsernin toimintojen laajentumisen takia.

Samalla tutkitaan liikennejärjestelmien muuttamista Luutavuorenkadun liikenteen rauhoittamiseksi. Katuun liittyy useita risteyksiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eräs vaihtoehto on siirtää Skatan pohjoispuolinen läpiajoliikenne kulkemaan väylää, joka noudattelisi nykyistä pyörätietä.

Myös Ristikarin koulun tonttia ollaan rajaamassa nykyisestä. Käytöstä poistetun ja toistaiseksi uutta omistajaa vailla olevan koulun tontti on tarpeettoman suuri.

Asemakaava muotoillaan siten, että entistä koulua ja sen ympäristöä voidaan käyttää järkevästi.

Suunnittelualueella sijaitsevat lisäksi ortodoksinen tsasouna ja Järviseututalo. Niiden väliin jäävä alava metsikkä on luokiteltu arvokkaaksi luontoalueeksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pyrkimyksenä on saada kaavaehdotus valmiiksi syksyllä 2021 teknisen lautakunnan käsiteltäväksi, ja että uusi asemakaava saa lain voiman keväällä 2022.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä