lauantai 17.4.2021 | 12:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kesänopeudet astuvat voimaan – rajoitusmerkkien vaihto alkaa tällä viikolla pohjalaismaakunnissa

Ti 30.3.2021 klo 16:11

Talvi- ja pimeän ajan alennettujen nopeusrajoitusten poisto aloitetaan tällä viikolla ympäri Suomen. Etelä-Pohjanmaan ely-keskuksen maanteillä nopeusrajoitusten vaihtaminen aloitetaan keskiviikkona 31.3. ja kaikki merkit tulee olla muutettuna viimeistään torstaina 1.4.

Kesänopeusrajoituksiin siirryttäessä maanteiden nopeusrajoitus palautuu 80 kilometristä 100 kilometriin tunnissa liki 1300 kilometrillä Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa. Vaasan moottoritiellä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa. Uusi nopeusrajoitus astuu voimaan vasta silloin kun rajoitusmerkit on vaihdettu.

Vaikka liikennemerkkeihin ilmestyy taas suurempia lukemia kuin talvella, voi turvallinen ajo edellyttää alempia nopeuksia kuin liikennemerkki sallisi, ely-keskuksesta muistutetaan.

Keli vaikuttaa myös rengasvalintaan. Uuden tieliikennelain myötä oikea rengasvalinta on entistä enemmän kuljettajan vastuulla ja sidoksissa keliin.

Talvirenkaita on käytettävä maaliskuun loppuun saakka, jos sää tai keli sitä edellyttää. Monilla talvirenkaina on nastarenkaat. Nastarenkaita saa käyttää maaliskuun loppuun saakka ja toki myöhemminkin, jos sää tai keli sitä edellyttää. Jos ajaa talvisilla teillä, ei kannata vielä pääsiäiseksi kiirehtiä renkaiden vaihtamisen kanssa.

Ely-keskus muistuttaa, että auton lisäksi myös asenteen on oltava kunnossa liikenteessä.

Lämmittävä aurinko tuo teille ja pientareille lisää väkeä. Kävelijät, pyöräilijät ja mopoilijat kannattaa huomioida ja jättää heille muun muassa tarpeeksi tilaa ohittaessa. Myös riittävät turvavälit myös liikenteessä ovat nyt erityisen tärkeitä.

#