lauantai 17.4.2021 | 12:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Siikaluodon kehittäminen nytkähtää eteenpäin Pietarsaaressa: Kumppanuussopimus WasaGroupin kanssa liikekeskuksen rakentamisesta

Pirkko Högkulla
To 25.3.2021 klo 11:05 | päivitetty to 11:20

Pietarsaari

Siikaluodon kehittämissuunnitelmat ovat nytkähtämässä kohti käytännön toteutusta Tehtaankadun varrella.

Pietarsaaren kaupunki on käynyt neuvotteluja WasaGroup Oy:n kanssa koskien noin 1,4 ha suuruisen rakentamattoman osa-alueen kehittämistä. Alue sijaitsee Asemantien alikulun eteläpuolella raidealueen ja Tehtaankadun välissä.

Yhteinen tavoite on kohteen kehittäminen kauppa- ja palvelutarkoituksiin. Kaupunki vastaa kaavan laatimisesta selvityksineen, kiinteistömuodostuksesta sekä kunnallisinfran suunnittelusta ja rakentamisesta. Yritys vastaa rakennusten ja korttelialueen suunnittelusta ja toteuttamisesta. Kaupungin kontolle jää kuitenkin mahdollisen pilaantuneen maaperän saneeraus.

Kaupunki hankki 19.1.2021 solmitulla maakaupalla omistukseensa yhteensä 66 600 m2 maa-alueita asematontilla ja ratapihalla.

Sitovaa sopimusta ei voida laatia tässä vaiheessa, sillä kaavoituksen tulosta ei voida taata etukäteen. Siksi osapuolet tekisivät aluksi kumppanuussopimuksen. Sopimus ei estä sitä, että ratapihaa muilta osin varataan toisille toimijoille.

Kun asemakaava on valmistunut lopullisessa muodossaan, tonttien myyntihinta tai maavuokra on määrättävä ulkopuolisen arvioinnin perusteella. Kaavan saatua lainvoiman voidaan tehdä lopullinen sopimus tonttien myynnistä tai vuokraamisesta.

Koska kumppanuussopimus periaatteessa käsittää liiketonttien tulevaa luovutusta, on sopimus käsiteltävä kaupunginhallituksessa.

Tekninen lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupunki hyväksyy ehdotuksen kumppanuussopimukseksi WasaGroup Oy:n kanssa. WasaGroup on kokonaisvaltaisesti rakennus- ja kiinteistöalan hankkeet toteuttava yritys.

#