Paikallisuutiset

Keskusta, Kokoomus ja Liberaalipuolue vaaliliittoon Pietarsaaressa: "Enää ei pärjätä kavereiden selkiä pesemällä ja samaa kieltä puhumalla"

Olli Mäkipelto lähti ehdokkaaksi Pietarsaaren kunnallisvaaleihin Liberaalipuolueen sitoutumattomana ehdokkaana.
Olli Mäkipelto lähti ehdokkaaksi Pietarsaaren kunnallisvaaleihin Liberaalipuolueen sitoutumattomana ehdokkaana. Kuva: Mika Tervaskangas/Therwiz Design

Pietarsaari

Keskusta, Kokoomus ja Liberaalipuolue lähtevät Pietarsaaren kuntavaaleihin vaaliliitossa. Ehdokaslistalla "Pietarsaaren hyväksi" ovat tällä hetkellä Sami Koskinen (kesk.), Antero Varila (kok.) ja Olli Mäkipelto (lib.).

Pietarsaaren kaupunginjohtajakisasta jo ensimmäisellä kierroksella pudonnutOlli Mäkipelto on vaaliliitossa Liberaalipuolueen sitoutumaton ehdokas. 59-vuotias pietarsaarelainen yrittäjä kertoo, että yhteydenottoja kuntavaaliehdokkuudesta ehti tulla useampi. Hän asettuu ehdolle kuntavaaleissa Pietarsaaressa ensimmäistä kertaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tuntuu hyvältä yhdistää voimat pienessä kaupungissa. Tuomme porukalla omat näkemykset esille - äänestäjät päättävät.

– Jos Pietarsaari aiotaan saada uuteen nousuun on yhden puolueen politiikan aika vääjäämättä ohi, Mäkipelto sanoo.

Hänen mukaansa kielipolitiikalle oli oma tilauksensa muutama vuosikymmen sitten.

– Nyt asiat ovat toisin. Pietarsaaressa eletään monikulttuurisessa ja monikielisessä kaupungissa. Enää ei pärjätä kavereiden selkiä pesemällä ja samaa kieltä puhumalla. Tässä ajassa on kyettävä rakentamaan kestäviä siltoja yli rajojen, Mäkipelto sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sami Koskinen puolestaan työskentelee globaalissa vientiyrityksessä ja kertoo yhtyvänsä Mäkipellon ajatuksiin.

– Pienessä kaupungissa on ensiarvoisen tärkeää huolehtia jokaisen asukkaan hyvinvoinnista. Meidän tulee aidosti huolehtia toisistamme. Hyvä alku tähän on avoin viestintä, läpinäkyvä päätösten teko ja palautteen kuuntelu tarkalla korvalla, Koskinen sanoo.

Antero Varila on jo pitkään ollut mukana paikallisessa politiikassa.

– Tässä iässä oli jo tarkoitus hieman jäähdytellä ja tehdä tilaa nuoremmille. Kollegojen Samin ja Ollin yhteydenotto kuitenkin yllätti positiivisesti ja yhteisten tapaamisten jälkeen politiikan tekemiseen on tullut aivan uudenlaista virtaa, Varila kuvaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Vaaliliitto ottaa vielä uusia ehdokkaita riveihinsä Pietarsaaren kunnallisvaaleissa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä