Paikallisuutiset

Ammattikoulu voi jatkaa lähiopetusta Kokkolassa – vielä epäselvää, saavatko pietarsaarelaiset opiskelijat osallistua siihen

Poikkeusolojen koronasulkuraja kulkee Pietarsaaren ja Kokkolan välistä. Ammattiopiston rehtori arvelee tuoreeltaan, että pietarsaarelaisopiskelijat voisivat jatkaa lähiopetuksessa.
Poikkeusolojen koronasulkuraja kulkee Pietarsaaren ja Kokkolan välistä. Ammattiopiston rehtori arvelee tuoreeltaan, että pietarsaarelaisopiskelijat voisivat jatkaa lähiopetuksessa. Kuva: Arkisto / Minna Mustonen

Hallituksen torstaina aamupäivällä ilmoittamat poikkeusolojen sulkutoimet kohtelevat eri tavalla Vaasan ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirejä.

Esimerkiksi Vaasan piiriin kuuluvassa Pietarsaaressa toisen asteen oppilaitokset siirtyvät etäopetukseen 8. maaliskuuta, ja sulku on voimassa kolme viikkoa.

Tämä ei koske Keski-Pohjanmaata, joten esimerkiksi Kokkolan ammattiopistossa lähiopetus jatkuu normaaliin tapaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kymmenet pietarsaarelaiset ammattiopiskelijat käyvät Kokkolassa lähiopetuksessa. Kysyimme Kpedun rehtoriltaSirkku Purontaukselta, miten heidän kanssaan tullaan toimimaan sulun alkaessa.

– Mehän saamme tällä järjestelyllä vielä toteuttaa lähiopetusta. Vielä nyt en anna tästä minkäänlaista ohjetta, Purontaus kertoi tuoreeltaan kuultuaan vasta hallituksen tiedotustilaisuuden sisällön.

– Uskon, että Soite tulee antamaan meille tästä ohjeet. Mutta minun järkeni mukaan me saamme toteuttaa lähikoulutusta 8.3. alkaen, ja pietarsaarelaiset tulevat entiseen tapaan kouluun. Toivon, että saamme tästä tänään jo tarkempaa tietoa, viimeistään huomenna, kun olemme jäämässä lomalle, Purontaus toteaa.

Yläkoulujen ja toisen asteen oppilaitosten on siirryttävä Vaasan sairaanhoitopiirin alueella etäopetukseen 8.–28.3. väliseksi ajaksi. Oppilaitokset sulkeutuvat muutenkin alueella ensi viikoksi talviloman ajaksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä