maanantai 1.3.2021 | 03:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soiten alueella todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa – Soite jatkaa silti perustasolla

Anne Mattila
Ke 17.2.2021 klo 11:34

Soiten alueella on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Toinen niitä on aiemmin kerrottu Hermeksen pelaajatartunta ja toinen Skellefteån tartuntaketjuun liittyvä jatkotartunta.

Kokkolan jääkiekkojoukkue Hermes on altistunut koronavirukselle pelireissulla Itä-Suomessa viime viikon lopulla. Joukkueet laitettiin omaehtoiseen karanteeniin mahdollisen altistumisen myötä ja ohjattiin testaukseen. Yksi pelaajista antoi positiivisen näytteen. Näin ollen koko joukkue laitettiin tartuntalain mukaiseen karanteeniin.

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui keskiviikkona arvioimaan alueellista tilannekuvaa ja alueellisia suosituksia. Soite pysyy koronaviruksen perustasolla. Voimassa olevia suosituksia jatkettiin 15. maaliskuuta saakka.

Viime viikolla Soiten alueella todettiin yhteensä kuusi uutta koronavirustartuntaa Skellefteån tartuntaketjusta. Kahden viikon aikana Soitessa on todettu yhteensä 15 tartuntaa. Ilmaantuvuus on tällä hetkellä 19/100 000 asukasta.

Kaiken kaikkiaan Soiten alueella on edelleen rauhallinen koronavirustilanne. Karanteenissa olevat testataan vielä ennen karanteenista vapautumista.

Osastohoidossa ei ole potilaita koronaviruksen takia. Ympärivuorokautisen hoidon ja hoivan potilaat on rokotettu ja yli 80-vuotiaiden joukkorokotukset on aloitettu.

Keski-Pohjanmaan COVID-19-viranomaistyöryhmä linjasi, että Keski-Pohjanmaa voi jatkaa koronaviruksen perustasolla, koska tilanteet ovat olleet hallittavia ja jäljitettäviä. Olemassa olevia koronavirustilanteen alueellisia suosituksia jatketaan maaliskuun puoleen väliin saakka.

Aluehallintoviraston (AVI) määräys yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamisesta 20 henkilöön sisä- ja ulkotiloissa on voimassa maaliskuun alkuun saakka. AVI antaa uuden määräyksen kokoontumisrajoituksista ensi viikon aikana.

AVI suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää. Alueellinen viranomaisryhmä suosittelee edelleen, että yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei Soiten alueella järjestetä.

#