maanantai 1.3.2021 | 02:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soite pilotoi sähköistä ajanvarausta kuntoutuksessa – Laajenee mahdollisesti koko maakunnan alueelle

Anne Mattila
Ke 17.2.2021 klo 10:59

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten tavoitteena on lisätä sähköisiä palveluita. Sähköistä ajanvarausta pilotoidaan nyt kuntoutuksessa osalle asiakasryhmää.

Pilotista kertyneiden kokemusten perusteella palvelua on tarkoitus kehittää ja mahdollisesti laajentaa tulevaisuudessa.

Ajan varaaminen sähköisesti tapahtuu Omahoito-palvelun kautta Soiten eri palveluihin. Nyt palveluvalikoimaan on lisätty ajanvaraus kuntoutuksen fysioterapeutille arvio- ja ohjauskäynnille Kokkolan terveyskeskukseen.

Pilotti käsittää tässä vaiheessa fysioterapeutin vastaanoton yli 18-vuotiaille asiakkaille Kokkolan terveyskeskuksen kuntoutuksessa. Ajanvaraus edellyttää, että vastaanoton lääkäri on ohjannut asiakkaan Soiten fysioterapiaan tai että asiakkaalla on lähete Soiten kuntoutukseen.

Pilotista kertyvien kokemusten myötä palvelua on tarkoitus kehittää ja mahdollisesti myöhemmin laajentaa laajemmin koko maakunnan alueelle.

FAKTA

Omahoito-palvelun toiminnot ja näkymät

Sähköinen yhteydenotto.

Ajanvaraukset Soiten toimipisteisiin.

Pää- ja pysyväisdiagnoosit.

Lääkemääräykset.

Rokotustiedot.

Antikoagulanttihoidon (veren hyytymisen estävät hoidot).

Viestien lähettämisen Soiten terveyskeskusten vastaanotolle sekä äitiys-, ehkäisy- ja lastenneuvolaan. Viestit tallentuvat potilaskertomukseen.

Omien tietojen muokkaus ja tarkistus.

Sähköiset esitietokaavakkeet.

Omahoito-palveluun tunnistautumiseen käytetään Suomi.fi-verkkopalvelua. Kirjautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

#