maanantai 1.3.2021 | 02:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Rokotusajanvaraukset jatkuvat yli 70-vuotiaille Pietarsaaressa

Ti 16.2.2021 klo 16:40

Pietarsaari

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston mukaan kuluvalla viikolla (viikko 7) koronavirusrokosten ajanvarauksen puhelinlinja on auki kaikille 70 vuotta täyttäneille eli 1950 ja aiemmin syntyneille.

– Ne, jotka ottavat meihin yhteyttä, asetetaan jonoon. Otamme yhteyttä 1–4 viikon kuluessa ja annamme ajan rokotukseen, viraston tiedotteessa kerrotaan.

Niiden yli 80-vuotiaiden, jotka ovat varanneet puhelimitse ajan tai jotka asuvat tehostetun palveluasumisen yksikössä, rokotukset venyvät viikolle 9. Virastosta otetaan yhteyttä niihin 80 vuotta täyttäneisiin, jotka ovat saaneet ajan myöhemmäksi. Uusi aika annetaan viimeistään viikolle 9.

70 vuotta täyttäneet ja koronavirusrokotuksen haluavat voivat ilmoittaa siitä tällä viikolla (viikko 7) soittamalla numeroon 06 781 0330. Linja on auki tiistaista perjantaihin klo 8–15. Linjasta on helpompi päästä läpi klo 10 jälkeen, sote-virastosta kerrotaan.

Viikolla 8 avataan ajanvaraus sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluville. Ajanvaraus avataan aluksi henkilöille, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Tarkempi ohje tälle kohderyhmälle julkaistaan myöhemmin tällä viikolla.

Ne henkilöt, joilla on kotihoito tai asuvat tehostetun palveluasumisen yksikössä, saavat rokotteen asumisyksikössä tai kotihoidon käynnin yhteydessä. Kotihoidon asiakkaiden rokotukset ovat alkaneet ja jatkuvat koko maaliskuun. Kotihoidon henkilökunta ottaa yhteyttä ja kertoo, milloin kukakin saa rokotteen.

#