Urheilu

Tasatulos paha takaisku nousuhaaveille – Niklas Käcko: "Pelin vanhetessa taso alkoi pudota ja tuli virheitä, emme päässeet enää boksiin."

Ahdasta oli Joni Remesahollakin AC Kajaanin Kato Chiharun ja kumppaneiden puristuksessa. Kuva: Fredrik Aaltonen

Jaro - Kajaani 1-1 (1-0)

Sarjapaikastaan taisteleva kajaanilaisrymä laittoi kotijoukkueen ahtaalle ja onnistui lopulta nipistämään tasapelipisteen.

Jaro aloitti ottelun hyvin ja siirtyi jo 14. minuutilla johtoon. Markus Kronholm antoi oivaltavan vapaapotkun pystypallona pelaajanippuun keskittämisen sijaan. Tilanteesta aukesi Joni Remesahon keskitys, josta Will Inalien pukkasi avausmaalin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Avauspuolikkaan lopulla kotijoukkueen peli alkoi hyytyä ja vieraat saivat otetta. Toisen 45-minuuttisen alussa palloa pelattiin edelleen enemmän punapaitojen päädyssä. Silti vaaratilanteisiin eivät vieraat juurikaan päässeet. Valmentaja Niklas Käcko haki 57. minuutilla uutta hyökkäysvoimaa vaihtamalla kentälle tällä kertaa penkillä aloittaneet Anthony Olusanyan ja Severi Kähkösen. Topi Järvinen ja Will Inalien tekivät tilaa.

Kähkönen pääsikin pian läpiajoon, mutta Kajaanin maalivahti Deni Kaksa onnistui peittämään ja Jim Myrevik kiskaisi irtopallon voimalla yli tyhjän maalin. Tilanne jäi lopulta toisen puolikkaan ainoaksi todelliseksi tekopaikaksi.

Kajaani tuli tasoihin 70. minuutilla. Tilanne lähti Guillermo Sotelon vedettyä pallottoman Muhamed Husseinin typerästi nurin vähän rangaistusalueen ulkopuolella. Seurauksena vapaapotku ja varoitus Sotelolle.

Kajaanin tehomies Geoffrey Acheampong laukoi vapaapotkun tyylikkäästi yläkulmaan. Kaiken lisäksi Sotelon varoitustili täyttyi ja on pelikiellossa seuraavassa ottelussa.

Jaron hyökkäyspeli jäi vaisuksi. Kajaani puolusti tasatilannetta sitkeästi ja laittoi maalinsa edustalle sellaisen lihamuurin, jota Jaron hyökkääjät eivät läpäisemään kyenneet. Kajaani joutui kaiken lisäksi pelaamaan vajaalla viimeisen vartin, kun tasoituksen laukonut Acheampong sai punaisen kortin.

Tasatulos oli nousua havittelevalle joukkueelle melkoinen pettymys.

– Alku meni hyvin, vaikka koronan harjoituskeskeytykset haittasivat. Lisäksi oli harmi, että jouduin vaihtamaan Toni Takamäen niin aikaisin (42 min). Olisi pitänyt paremmin hyödyntää vastustajan korkeaa puolustuslinjaa, siellä oli tilaa. Pelin vanhetessa taso alkoi pudota ja tuli virheitä. Emme päässeet enää boksiin. Tasoituksen tuonut vapari oli itse aiheutettu, selvitti valmentaja Käcko.

Valmentajan lopuksi tokaisema "Saimme sen, minkä ansaitsimme" piti täsmälleen paikkansa. Joukkueen peli-ilme ei ollut liigapaikkaa tavoittelevan näköistä. Nousutaistelun kannalta oli huolestuttavaa, että kauden heikoin kotiottelu tuli juuri nyt.

Ovatko nousupaineet kasvaneet nuorella joukkueella ja notkahdus tosiasia tärkeimmällä hetkellä? Jää nähtäväksi, onko joukkueessa vielä aineksia nousun tavoitteluun.

Hiljattain Kajaanin valmennusvastuun ottanut Marko Milunovic oli pisteestä riemuissaan.

– Tilanteemme on vaikea, joten jokainen piste ja maali on näissä oloissa tärkeä. Tarkoitus oli pitää oma pää puhtaana ainakin ensimmäiset 20 minuuttia, ettei Kokkolan katastrofi (8-2) toistu. Vaikka se ei onnistunut, meni loppu hyvin.

Kohtelias Milunovic oli tasapelistä niin helpottunut, että toivoi juuri Jaron olevan se joukkue, joka liigaan nousee.

Jaron seuraavan vastustajan SJK Akatemian putoaminen sarjasta varmistui viikonvaihteen kierroksella. Joukkueella ei enää ole minkäänlaista panosta ja voi vapautuneesti ottaa kiusaajan roolin. Jos Jaron otteet tyvipään joukkueita vastaan jatkuvat samanlaisina, vaikeuksia on odotettavissa.