Paikallisuutiset

Omena-tyrni -marmeladi toi voiton Artesaaniruoan SM-kisasta Pietarsaareen

Catarina Ekblom voitti Artesaaniruoka 2020 -kisassa Suomen marja- ja hedelmätuotteiden kategoriassa mestaruuden maustetulla omena-tyrni -marmeladilla.
Catarina Ekblom voitti Artesaaniruoka 2020 -kisassa Suomen marja- ja hedelmätuotteiden kategoriassa mestaruuden maustetulla omena-tyrni -marmeladilla. Kuva: Arkisto/Pirkko Högkulla

Marmeladkompaniet -yritystä Pietarsaaressa pyörittäväCatarina Ekblom loihti yhden Artesaaniruoka SM 2020 -kilpailun mestarituotteista. Voitto irtosi omena-tyrni -marmeladilla, joka kuuluu marja- ja hedelmätuotteiden maustettujen marmeladien kategoriaan.

Raisiossa tällä viikolla järjestetyssä kisassa otti mittaa toisistaan 66 yritystä ympäri Suomen 134 tuotteella 10 eri kategoriassa,

Kilpailun tulokset julkaistiin palkintojuhlassa Naantalissa torstai-iltana 15. lokakuuta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Artesaaniruuan SM-kilpailu on suunnattu pienimuotoisille ruoka-artesaaneille Suomessa ja koko Pohjolassa.

Artesaaniruoan valmistuksessa käytettävät menetelmät ovat perinteitä kunnioittavia tapoja jalostaa ja säilyttää ruokaa. Keskeisimpiä piirteitä ovat tuotteiden valmistaminen ammattitaitoisesti käsin läpi tuotantoketjun, paikalliset tai vähintään kotimaiset raaka-aineet, joiden alkuperä on tunnettu sekä se, ettei säilöntä-, väri- ja lisäaineita käytetä, kerrotaan Suomen Artesaaniruoka ry:stä.

Seuraava Artesaaniruoka SM -kilpailu järjestetään Ahvenmaalla ensi maaliskuussa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä