maanantai 6.12.2021 | 20:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Jaro pelaa kuin pelaakin vielä tällä kaudella kotiotteluita – AC Kajaani tulee Pietarsaareen lauantaina

Kristian Sundqvist
Ma 12.10.2020 klo 17:35

Koronasta juontuvien viranomaismääräysten vuoristorata sai maanantaina uuden käänteen, jonka voi tulkita onnenpotkuksi FF Jarolle.

Punapaidat nimittäin saavat kuin saavatkin pelata kaksi jäljellä olevaa kotiotteluaan Pietarsaaressa, mutta katsojia ei peleihin saa päästää.

Otteluiden pelaaminen kotiareenalla oli vaakalaudalla niin sanotun kymmenen hengen säännön vuoksi. Aluehallintovirasto on lokakuun ajaksi kieltänyt Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli kymmenen henkilöä.

– Teimme yhdessä VPS:n kanssa virastolle kirjallisen kysymyksen siitä, miten meidän pitäisi toimia ja saimme vastauksen, että voimme pelata ilman yleisöä. Asia on nyt ihan selvä, sanoo Jaron toimitusjohtaja Fredrik Haga.

Kuvion ytimessä on, että täysin vailla katsojia käytävä jalkapallo-ottelu ei ole yleisötapahtuma.

– Se on se avainsana ja tärkein pointti.

Neljätoista Jaron pelaajaa on yhä koronakaranteenissa, joka päättyy keskiviikkona. Joukkue ehtii harjoitella yhdessä kolmena päivänä ennen lauantaita, jolloin Keskuskentälle saapuu vieraaksi AC Kajaani.

– Mitään sen kummempaa kerrottavaa joukkueesta ei nyt ole, kun harjoitella ei ole voinut, Haga toteaa.

Tyhjille katsomoille pelattavat ottelut - ensi viikon lauantaina Jaro isännöi KTP:ta ottelussa, jossa panokset voivat olla huimat - tekevät Hagan mukaan Jaron lompakkoon hyvinkin 15 000 euron loven.

– Tämä on nyt silti se paras skenaario, hän huokaa.

#