maanantai 26.10.2020 | 12:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pietarsaaren seudun kuntapäättäjät vetoavat asukkaisiin koronan hillitsemiseksi: "Maskit käyttöön"

Pentti Höri
Ma 12.10.2020 klo 17:10 | päivitetty ma 19:07

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pietarsaaren seudun kuntien yhteistyölautakunta vetoaa voimakkaasti alueen asukkaisiin, jotta he noudattaisivat viranomaismääräyksiä ja suosituksia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Maanantain kokouksessaan Pedersöressä yhteistyölautakunta laati lausunnon, jonka mukaan se painottaa THL:n ja Vaasan sairaanhoitopiirin suositusten tärkeyttä muun muassa kasvomaskien käytön ja julkisten kokoontumisten osalta.

Sairaanhoitopiirissä, johon Pietarsaaren seutu kuuluu, aluehallintovirasto kielsi julkiset tilaisuudet ja yleiset yli 10 hengen kokoontumiset.

Lautakunta painottaa yksilöiden vastuuta vallitsevassa tilanteessa, jotta virus ei enempää leviäisi eikä yhteiskuntaa tarvitsisi sulkea.

Yhteistyölautakuntaan kuuluvat kaikki Pietarsaaren, Pedersören, Luodon, Uudenkaarlepyyn ja Kruunupyyn kuntajohtajat ja valtuustoiden sekä kunnanhallitusten puheenjohtajat.

Korona-altistusten määrä kasvaa Pietarsaaren julkisissa asiointipaikoissa – sote-virasto pystytti päivittyvän linkin kohteista ja tapahtuma-ajoista

Arki Pietarsaaressa, Luodossa, Pedersöressä ja Uudessakaarlepyyssä muuttuu ainakin kolmeksi viikoksi: Yli kymmenen hengen kokoontumiset kielletään Vaasan sairaanhoitopiirin alueella

"Viina menee terveyden edelle" – Pietarsaarelainen muusikko Thomas Enroth kritisoi uusia rajoituksia: Konserttisalit suljetaan, mutta ravintolat pysyvät auki

#