maanantai 26.10.2020 | 12:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: Vaasan seudulla koronatilanne erittäin vaikea – Syysloman viettopaikat kannattaa harkita tarkoin, epidemia uhkaa levitä lähimaakuntiin

Arja Kangas
Ma 12.10.2020 klo 12:27 | päivitetty ma 12:29

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta on todennut, että Vaasan alueella on erittäin vaikea nopeassa leviämisvaiheessa oleva tautitilanne ja epidemia uhkaa levitä naapurikuntiin ja lähimaakuntiin.

Pirkanmaa on yhä kiihtymisvaiheessa ja Keski-Suomen tautirypäs on rauhoittunut hyvien torjuntatoimien ansiosta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen mukaan hallituksen hybridistrategian mukainen alueellinen päätöksenteko koronaviruksen torjunnassa pitää viranomaiset kiireisenä.

Tilanne Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on lyhyessä ajassa muuttunut kriittiseksi, ja taudin ilmaantuvuus on maamme korkein.

Syysloman vieton tapoja tulee nyt jokaisen miettiä tarkoin.

Viranomaiset ovat nostaneet varautumisastetta kaikissa maakunnissa. Kunnat, sairaanhoitopiirit ja aluehallintovirasto ovat tehneet nopeita toimenpiteitä viruksen leviämisen pysäyttämiseksi.

Vaasan sairaanhoitopiiri on koonnut koronakoordinaatioryhmän, jossa ovat mukana aluehallintoviraston, Elyn, THL:n ja kuntien edustus.

Sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen totesi valmiustoimikunnassa, että koronakoordinaatioryhmä on työssään harkinnut päätökset ja suositukset yhdessä ja perusteellisesti. Hän korosti, että on erittäin tärkeää huolehtia kansalaisten, viranomaisten, yritysten ja yhdistysten ja seurojen ajantasaisesta viestinnästä.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.