Paikallisuutiset

Pietarsaaren tehostettava 4,3 miljoonaa – lomautuksiin varaudutaan

Pietarsaaren talouden kehykset ovat tiukat ja niiden jälkeen on vielä löydettävä tehostamissäästöjä 4,3 miljoonan euron verran.Jos talousarvio osoittaa alijäämää, toimeenpannaan Pietarsaaressa lomautuksia, jotta vuonna 2021 saavutetaan nollatulos.
Pietarsaaren talouden kehykset ovat tiukat ja niiden jälkeen on vielä löydettävä tehostamissäästöjä 4,3 miljoonan euron verran.Jos talousarvio osoittaa alijäämää, toimeenpannaan Pietarsaaressa lomautuksia, jotta vuonna 2021 saavutetaan nollatulos. Kuva: Arkisto

Pietarsaaren kaupunginhallitus vahvistaa maanantaina ensi vuoden talousarvion kehykset. Kehykset ovat tiukat ja niiden jälkeen on vielä löydettävä tehostamissäästöjä 4,3 miljoonan euron verran.

Jos talousarvio osoittaa alijäämää, toimeenpannaan lomautuksia, jotta vuonna 2021 saavutetaan nollatulos.

Tulevan budjetin lähtökohtana on kuluvan vuoden talousarvio, johon nähden vain henkilöstökulut nousevat 1,8 prosenttia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Verotulot ja valtionosuudet perustuvat Kuntaliiton ennusteeseen. Kunnallisvero on enintään 21,75 prosenttia ja yleinen kiinteistöveroprosentti enintään 1,50.

Näiden lukemien jälkeen vahvistetaan toimintojen tehostamistarve, joka jaetaan lautakuntatasolla.

Taloussuunnitelman mukainen nettoinvestointitaso on 10,2 miljoonaa euroa. Esitys on, että summaa pienennetään niin, että se vastaa korkeintaan poistoja.

Pietarsaaren kuluvan vuoden talousarviossa valtionosuudet olivat 43,6 miljoona euroa ja verotulot 84,15 miljoonaa euroa. Toimintakulut 290,8 miljoonaa euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Investointeihin varattiin joulukuussa 8,8 miljoona euroa. Kaupungin velaksi ennakoitiin tuolloin 82,9 miljoonaa euroa eli 3789 euroa asukasta kohti.

Veroprosentti on nyt 21,25,

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä