Paikallisuutiset

Pietarsaaren stadionin vuokratontille vihreää valoa – teknisessä lautakunnassa käytiin keskustelua väistymään joutuvista toiminnoista

Länsikentälle suunniteltava jalkapallostadion vie runsaasti tilaa, mutta samalla se täydentäisi urheilu- ja liikuntapaikkakeskittymää ja loisi tilojen yhteiskäyttömahdollisuuksia.
Länsikentälle suunniteltava jalkapallostadion vie runsaasti tilaa, mutta samalla se täydentäisi urheilu- ja liikuntapaikkakeskittymää ja loisi tilojen yhteiskäyttömahdollisuuksia. Kuva: Havainnekuva

Uutta jalkapallostadionia Pietarsaareen suunnitteleva Kepok Oy saa kaupungilta vuokralle tarvitsemansa maa-alueen, mikäli teknisen lautakunnan kanta hyväksytään kaupunginhallituksessa.

Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle nykyisen vuokrasopimuksen laajentamista. Siinä Kepokin maksama vuosivuokra korotetaan 550 euroon ja vuokra-aikaa jatketaan vuoteen 2045 saakka.

Päätös oli muuten yksimielinen, mutta lautakunnan jäsen Mervi Rantala (sdp) jätti asiaan eriävän mielipiteen. Hän olisi halunnut ennen sopimuksen hyväksymistä selvityttää stadionin "alle" jäävien toimintojen tulevaisuuden.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nykyisen Länsikentän, jossa Kepokin tekonurmikenttä sijaitsee, ala on reilut 8 000 neliömetriä. Stadionin rakentaminen vaatii kutakuinkin tuplamäärän maata, noin 16 500 neliömetriä.

"Iso suunnittelutyö on käynnistettävä nopeasti, mutta tämän ympärille on kehitettävissä jotain positiivista." Christer Tonberg Teknisen lautakunnan puheenjohtaja

Kyseisellä alueella on Alerten varastorakennuksia ja tarpeistoa. Stadion tulisi myös aivan kiinni Keskuskentän kupeella olevaan jääkiekkokaukaloon.

– Omasta mielestäni kaukalolle voisi löytyä uusi paikka Messukentältä, missä se olisi myös lähellä kouluja, teknisen lautakunnan puheenjohtajaChrister Tonberg sanoo.

Stadionin itäkatsomo tulisi myös hyvin lähelle, vain muutaman metrin päähän uimahalli-urheilutalon takaseinästä. Tämä sekä hankkeen vaikutukset ympäristöönsä, liikenteeseen ja paikoitukseen herättivät myös lautakunnassa keskustelua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskusurheilukentän kulmaa jouduttaisiin myös järjestelemään uudelleen.

Tonbergin mukaan stadionprojekti loisi toteutuessaan kompaktin urheilu- ja liikuntalaitoskeskittymän, missä on nähtävissä yhteiskäyttöetuja.

– Iso suunnittelutyö on käynnistettävä nopeasti, mutta tämän ympärille on kehitettävissä jotain positiivista.

Pysäköintipaikkoja hanke ei lisäisi eikä vähentäisi. Keskuskentän sangen vaatimaton pysäköintialue säilyisi näillä näkymin entisellään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eniten yleisöä vetävien Jaron otteluiden aikaan Pietarsaaressa pysäköidään perinteisesti lähikatujen varsille. Tämä ei kaupungininsinööriHarri Kotimäen mukaan juuri muuksi muuttuisi uudenkaan stadionin aikana.

– Sama yleisö siellä käy kuin aikaisemminkin, Kotimäki sanoo.

Kepok ja kaupunki solmivat alkukesästä aiesopimuksen, jonka mukaan Kepok rakentaa stadionin, minkä jälkeen kaupunki vuokraa sen.

Keinonurmella varustettu stadion on tarkoitettu laajaan harjoituskäyttöön otteluiden pelaamisen lisäksi.

Pietarsaarelaisten jalkapalloseurojen omistaman Kepokin tavoitteena on päästä rakennustöihin ensi vuonna, ja valmiina stadion olisi vuonna 2022.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä