Paikallisuutiset

Kasitie kaipaa ohituskaistoja – Pohjanmaan kauppakamarit esittivät toivomuslistan teiden parantamisesta

Ohituskaistoja kasitielle Vaasan ja Kokkolan välille, neljä kaistaa Kokkolan Eteläväylälle ja eritasoristeys Alajepualle.

Siinä Pohjanmaan kauppakamarien toiveita kasitien parantamisesta. Maan Kauppakamarit ovat koonneet yhteen tärkeimpiä maa- ja vesiliikenteen kehittämistarpeita. Listauksella kauppakamarit haluavat vaikuttaa valtakunnallisen, 12-vuotisen liikennejärjestelmäsuunnitelman muotoiluun.

Pohjanmaan kauppakamarialueen toivomuslistaan sisältyvät myös Vaasan satamatie sekä raidehankkeista Vaasa–Seinäjoki-välin nopeuttaminen ja Kokkolan ratapihan parantaminen..

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Yritystemme markkinat ovat maailmalla ja ne kilpailevat globaalisti. Siinä kilpailussa logistiikka on avainasemassa, sanoo Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtajaJuha Häkkinen.

– Yritystemme kilpailukyky edellyttää, että käytössämme on sujuvimmat, tehokkaimmat ja ympäristöystävälliset kuljetukset.

Pohjanmaan kauppakamarit muistuttavat, että valtatie 8 on valtasuoni, joka yhdistää länsirannikon teollisuusvyöhykkeen satamiin ja lentoasemiin. Länsirannikon maakunnissa viennin osuus on maan keskiarvoa selvästi korkeampi.

Tilastokeskuksen tuoreimman tiedon mukaan kauppakamarialueen teollisuuden tuotannosta peräti 69 prosenttia lähti vientiin vuonna 2018, kun koko maan keskiarvo oli 59 prosenttia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Valtatien 8 vaikutus Suomen taloudelle on vuosittain kymmeniä miljardeja euroja. Tien ylläpito ja investoinnit tulisi suhteuttaa tähän, tiivistää kauppakamarin johtajaPaula Erkkilä.

– Tällä hetkellä valtatie 8 kauppakamarialueella ei ole käyttäjille turvallinen. Tie voi vaurioittaa niin rahtia kuin kuljetuskalustoa, toteaa Halpa-Hallin logistiikkapäällikköTimo Tupeli.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä