Urheilu

Hyvällä joukkueella onnikin puolellaan – Jaro ansaitsi voittonsa kiitos hyökkäyspelaamisensa, mutta toisinkin olisi voinut käydä

Severi Kähkönen riemuitsee, MuSa:n Jussi Välilä ja Juuso Rantala murjottavat. Pallo on jarolaisittain jälleen kerran oikeassa paikassa.
Severi Kähkönen riemuitsee, MuSa:n Jussi Välilä ja Juuso Rantala murjottavat. Pallo on jarolaisittain jälleen kerran oikeassa paikassa. Kuva: Fredrik Aaltonen

Jaro - MuSa 5-2 (3-0)

Jaro otti väkevällä esityksellä arvokkaan voiton porilaisesta Musan Salamasta. Viime kaudella nousija vei Jarosta pitemmän korren yhdellä voitolla ja kahdella tasapelillä, joten kotijoukkueella oli pelinälkää ja revanssihenkeä.

Pelin alku ei silti hyvää luvannut. Vieraat ottivat pallonhallinnan ja ennen avausosumaa MuSa järjesti punapaitojen maalille hirveän ruuhkan, joka vain uhrautuvalla ja onnekkaalla puolustamisella saatiin purettua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ottelun ensimmäinen osuma 28. minuutilla oli vieraille karvas, kun Jaro rankaisi hieman ansaitsemattomasti. Stanley Amuzien kova laukaus otti kimmoketta topparin päästä ja pallo livahti tarkasti yläkulmaan.

"Joukkueessa on hyvä flow, pelisysteemi toimii ja se nostaa omaakin tekemistä." Jim Myrevik

Kahdeksan minuuttia myöhemmin Severi Kähkönen lisäsi johtoa hienolla yksilösuorituksella harhauttamalla MuSan puolustuksen. Loistavalla pelipäällä ollut Kähkönen vei joukkueensa juuri ennen taukoa jo kolmen maalin karkumatkalle Anthony Olusanyan syötöstä.

- Ollaan saatu hyvä draivi päälle. Alussa kesti hetken herätä, ennen kuin prässi alkoi toimia ja saatiin tilanteita. Itseluottamus on kasvanut onnistumisten myötä. Siinä varmaan syy pelien parantumiseen, selvitti kahdesti osunut Kähkönen.

Reilu johto aiheutti vieraille hetkeksi epävarmuutta, mutta toisen puolikkaan se aloitti terävästi ja kavensi jo runsaan minuutin kuluttua Juuso Aallon toimesta. Anthony Olusanya kuittasi pari minuuttia myöhemmin. Hetken päästä Aalto kavensi toistamiseen ja Jim Myrevik päätti maalikarkelot 60. minuutilla puskulla Guillermo Sotelon antamasta kulmapotkusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jim Myrevik on kovalla työnteolla nostanut tasoaan ja onnistunut myös maalinteossa.

- Olihan se melkoista taistelua ja voitosta huolimatta erittäin raskas peli. Joukkueessa on hyvä flow, pelisysteemi toimii ja se nostaa omaakin tekemistä. Taisin unohtua vapaaksi maalin edessä, joten sain rauhassa puskea pallon sisään, sanoi Myrevik.

Ensimmäinen voitto MuSasta maistui valmentaja Niklas Käckolle.

- Tämä peli mietitytti ennakkoon eniten. Alku oli vaikeaa, mutta meillä oli nyt vähän tuuria. Vaadittiin silti melkoista taistelua koko 90 minuuttia ja se on mentaalisti aina vaikeaa. Mentiin välillä päästä päähän, mikä oli odotettavissakin. Vastustajan maaleissa meidät pelattiin liian helposti ulos, pohti Käcko.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hyökkäyspeli tuntuu toimivan ja on tuonut myös osumia.

- Severi ja Anthony ovat hyökkääviä pelaajia. Löytävät ja täydentävät toisiaan, kehui Käcko.

Voitolla Jaro säilyttää toisen tilan sarjassa ja lähestyy Oulua. Eroa enää vain kaksi pistettä.

Viikon kuluttua Jarolla on tärkeä ottelu Kotkassa. Vastaan tulee myöskin hyviä otteita esittänyt KTP, joka on vain pisteen Jaron takana.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä