Urheilu

Pietarsaaressa oraalla jalkapallobuumi: FF Jaron katsojakeskiarvo lähenee jo taannoisten liigakausien lukemia

Viisi maalia kauden Ykkösessä tähän mennessä tehnyt Anthony Olusanya rynni, kun Jaro viime sunnuntaina kaatoi SJK-akatemian.
Viisi maalia kauden Ykkösessä tähän mennessä tehnyt Anthony Olusanya rynni, kun Jaro viime sunnuntaina kaatoi SJK-akatemian. Kuva: Fredrik Aaltonen

Kristian Sundqvist

Pietarsaaren Jaro keikkuu jalkapallon miesten Ykkösen sarjataulukossa kakkostilalla ja seuralla on muitakin ilonaiheita.

– Katsojakeskiarvomme kauden neljästä kotiottelusta on noin 1400, mikä on sarjan korkein ja lähellä huonompien liigakausiemme keskiarvoja, laskee Jaron toimitusjohtajaFredrik Haga.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jaron tällä erää viimeiseksi jääneellä liigakaudella eli vuonna 2015 oli kotiotteluiden katsojakeskiarvo 1458.

"Yleisö on innostunutta ja ihmiset haluavat nyt jutella jalkapallosta." Fredrik Haga Jaron toimitusjohtaja

Jaro on myös tehnyt ylivoimaisesti eniten maaleja kuluvan kauden Ykkösessä, 23 osumaa yhdeksässä ottelussa.

– Meillä on noissa peleissä ollut yhteensä kymmenen eri maalintekijää ja silti kolme pelaajaamme on maalintekijätilaston kärkipäässä, Haga ihmettelee.

Kun tähän kaikkeen ynnätään ilmeisen myötätuulessa seilaava stadionhanke, niin ei ihme, jos Pietarsaaren jalkapalloihmisillä on nyt hymyt herkässä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Haga muistuttaa, että kyse ei ole pelkästään Jarosta, vaan myös Kakkosessa pelaava JBK sekä Jaron B-juniorit tekevät nyt kentillä kovaa tulosta.

– Eteenpäin mennään kaikilla rintamilla.

Jalkapallostadionprojektissa ovat mukana kaupungin kaikki jalkapalloseurat.

– Yleisö on innostunutta ja ihmiset haluavat nyt jutella jalkapallosta. Voisi sanoa, että tämä on jo jonkinlainen buumi, Haga sanoo ja muistuttaa samalla, että todellisia johtopäätöksiä vedetään vasta kauden päätyttyä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sunnuntaina Jaro kohtaa Pietarsaaren Keskuskentällä porilaisen Musan Salaman. Myös MuSa on aloittanut kauden vahvasti ja on taulukossa kaksi pistettä Jaron takana yhtä monta ottelua pelanneena.

Jaro lähtee tällä tietoa otteluun ilman tuoreita loukkaantumishuolia.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä