Urheilu

Jaron elokuun hurmos ei taitu – toisessa peräkkäisessä pelissä nollan pitänyt alakerta sai valmentajalta tunnustusta

Kolmaskin Pohjanmaan derby kääntyi Jarolle, kun sarjanousija SJK:n akatemiajoukkue kaatui sunnuntain kotiottelussa. 1498 katsojaa seurasi voitto-ottelua.

Jaro avasi vahvasti ja 11. minuutilla Topi Järvinen aloitti maalinteon. Guillermo Sotelo syötti ja Järvinen tykitti näyttävästi yläkulmaan.

Pirteä alku alkoi kuitenkin avausjakson edetessä hiipua. Hyökkäykset avattiin liian hätäisesti ja pallo menetettiin saman tien. Vieraat saivat otetta ja muutaman vaarallisen hyökkäyksen. Jeremiah Streng osui jo tolppaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Etäisyydet kasvoivat, lähinnä keskialueella, eikä prässi pysynyt tarpeeksi yhtenäisenä, selvitti valmentaja Niklas Käcko.

”Jaro oli paras vastus, jonka olemme sarjassa kohdanneet. Nuori joukkueemme ei kestänyt painetta, jonka Jaron prässi toi.” Thomas Dunne SJK Akatemian päävalmentaja

Ottelu ratkesi toisen 45-minuuttisen alussa. Kolmen minuutin pelin jälkeen Wilt Inalien laukauksesta tuli kulmapotku. Niiden antajana kunnostautunut Sotelo antoi kovan kierteisen pallon maalin eteen suoraan Jim Myreviken jalkaan. Myrevikillä oli helppo tehtävä viimeistellä lähes maaliviivalta.

Vain pari minuuttia myöhemmin paketoi Anthony Olusanya ottelun laukauksella takakulmaan. Maalia edelsi Akatemian puolustuksen karkea harhasyöttö, josta tekopaikka avautui.

Jaro on nyt lyönyt pohjalaiset vastustajansa todella kovin numeroin. Vieraiden käskijä Thomas Dunne antoi tunnustusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jaro oli paras vastus, jonka olemme sarjassa kohdanneet. Nuori joukkueemme ei kestänyt painetta, jonka Jaron prässi toi.

Taas maalin tehnyt hyökkääjä Anthony Olusanya pelaa parasta kauttaan.

– On tosi hyvä fiilis hienon voiton jälkeen. Avausjakson lopussa ote vähän lipsui, kun ei saatu tarpeeksi voimaa hyökkäyksiin. Kärjessä on mukava pelata. Sillä ei ole suurta väliä, onko se sitten keskellä tai laidassa, tuumi Olusanya.

Valmentaja Käcko selvitti taktiikkaansa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tein pieniä kokoonpanomuutoksia edellisestä pelistä ja alku meni hyvin. Sitten aloimme lähinnä keskellä menettää palloja ja pudota turhan alas. Otin siksi Markus Kronholmin tuomaan rutiinia ja rauhallisuutta alueelle. Toroa säästelin tarkoituksella. Ehkä häneltä yksi puoliaika olisi tarpeen vaatiessa mennyt, mutta nyt saatiin omia nuoria kentälle, Käcko pohdiskeli.

Toisessa peräkkäisessä pelissä nollan pitänyt alakerta sai valmentajalta tunnustusta. Ja erikoisesti Jean Mabinda, jonka otteissa varmuus on pelien myötä kasvanut. Sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan.

Voiton ansiosta Jaro kipusi nyt taulukossa toiseksi. Tosin sarjajohtaja Oulun takana piste-erot ovat pieniä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä