Paikallisuutiset

Oxhamnin koulun rakentaminen alkaa Pietarsaaressa – ensi vaiheen hinta 4,1 miljoonaa euroa

Pietarsaarelaisen Oxhamnin yläkoulun rakennustyöt käynnistyvät. Tekninen lautakunta on valinnut pääurakoitsijaksi pietarsaarelaisen Rakennus Oy Nynäsin.

Kokonaisurakan loppusumma on 4 168 000 euroa. Siihen sisältyvät perustus-, piha- ja rakennusteknisten töiden lisäksi sähkö-, lämpö-, vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtojärjestelmiin liittyvät työt.

Koulun uudisrakentamista ja laajentamista on suunniteltu hyvin nopealla aikataululla. Tarjousten jättöaikaa oli noin kolme ja puoli viikkoa, missä ajassa jätettiin kolme tarjousta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupungininsinööri Harri Kotimäen mukaan tarjousten hinnat olivat hyvin lähellä toisiaan.

Oxhamnin hanketta rakennetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäiseksi käynnistyvät Rådmanin kiinteistön länsipuolelle eli kohti Pietarinpuistikkoa tulevan laajennuksen rakennustyöt.

Itäpuolinen osa, joka sijoittuu Parenteesin varteen, muodostaa samalla Oxhamnin koulun uuden julkisivupuolen. Sen suunnittelu on parhaillaan käynnissä.

Ensimmäisen osan lasketaan valmistuvan vuoden 2021 aikana ja toisen osan seuraavana vuonna.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rakennusaikana koulukeskittymän läheistä liikennettä on järjestelty uudelleen koulumatkojen turvaamiseksi ja liikenteen sujuvoittamiseksi.

Muun muassa Paul Hallvarinkadulle pysäköiminen on kokonaan kielletty, sen sijaan pysähtyminen Oxhamnin puoleisella kadunlaidalla koululaisten jättämiseksi ja noutamiseksi on sallittua.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä