Paikallisuutiset

Kaupunginmuseossa riitti kuhinaa ilmaispäivänä – museoiden suosio on laajemminkin nousussa

Fäbodan kylpylää käsittelevä näyttely keräsi suurimman kiinnostuksen.
Fäbodan kylpylää käsittelevä näyttely keräsi suurimman kiinnostuksen. Kuva: Kristian Sundqvist

Kristian Sundqvist

Pietarsaaressa vietettiin keskiviikkona museoiden avoimien ovien päivää. Ainakin kaupunginmuseossa eli Malmin talolla väkeä olikin yhdellä kertaa jopa kymmeniä siten, että asiakaskunta koostui pienistä seurueista tai yksittäisistä kansalaisista.

Suurin kiinnostus kohdistui Fäbodan taannoista kylpylää esittelevään näyttelyyn.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Luin tästä asiasta lehdestä jo kun näyttely avattiin, mutta olemme puolison kanssa viettäneet aikaa mökillä, kertoiAnniksi esittäytynyt museovieras.

Marie Nyman,Sami Sinkkonen ja pieniAmelie Sinkkonen seurueineen tekivät museolla niin sanottua täyttä kierrosta, joka oli osa laajempaa kaupunkikierrosta.

– Jatkamme tästä Skataan ja sitten Fäbodaan, kertoi Marie Nyman.

Pietarsaarelaissyntyinen Nyman oli vieraillut Malmin talossa ennenkin, mutta Sami Sinkkonen kertoi käynnin olevan hänelle ensimmäinen. Ilmainen sisäänpääsy tuli seurueelle yllätyksenä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olisimme siis tulleet museoon joka tapauksessa, Nyman sanoi.

Museovirasto on arvioinut, että kuluvalla kesäkaudella saatetaan Suomessa rikkoa museoiden aiemmat kokonaiskävijäennätykset. Syinä ovat matkailun painottuminen melkein kokonaan kotimaahan sekä se, että museot koetaan turvallisiksi vierailukohteiksi.

Kyse on myös pitemmän aikavälin trendistä. Maamme museoiden yhteenlasketut pääsylipputulot kaksinkertaistuivat viidessä vuodessa (2014-2019). Kävijämäärissäkin nousua oli yli 40 prosenttia.

Kaupunginmuseo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 12-16. Strengbergin tupakkamuseo on auki 7. elokuuta saakka tiistaista perjantaihin klo 12-16.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä